Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Gratis wandelsportopleidingen via Sportakkoord

Wandelen is populairder dan ooit, maar er is een flink tekort aan goed opgeleide wandelsporttrainers. Wandelverenigingen en andere wandelaanbieders beschikken namelijk niet altijd over de financiële middelen om er voldoende op te leiden. Goed nieuws dus, dat dit dankzij subsidie vanuit het Nationaal Sportakkoord wél mogelijk is.

Wandeltraining

Via het Nationaal Sportakkoord werkt Nederland aan versterking van de sportinfrastructuur. Uiteraard horen daar ook voldoende en goed opgeleide trainers/begeleiders bij. Daarom subsidieert de overheid basisopleidingen voor sporttechnisch kader, waaronder de wandelsportopleidingen 1 en 2 van KWbN. Voor wandelverenigingen en andere wandelaanbieders is dat een uitgelezen kans om kosteloos nieuwe trainers op te laten leiden.

Hoe werkt het?

 1. Als wandelorganisatie kun je een wandelsportopleiding 1 of 2 aanvragen voor minimaal 4 mensen; meer mag ook. Aanvragen doe je bij de Adviseur Lokale Sport van jouw gemeente. Wie dat is, vraag je op bij je gemeente of bij NOC*NSF via sportsupport@nocnsf.nl.
   
 2. Als de Adviseur Lokale Sport jouw aanvraag goedkeurt, vraagt hij of zij de opleiding aan bij NOC*NSF. Zodra dit is gebeurd, krijg je van NOC*NSF een verzoek om de aanvraag te bevestigen en wordt de aanvraag geregistreerd.
   
 3. NOC*NSF stuurt je aanvraag door naar KWbN, met het verzoek om de opleiding te organiseren. Wij nemen contact met je op om een geschikte datum en locatie te zoeken. Daarbij doen wij ons uiterste best om de opleiding binnen jouw regio te organiseren.
   
 4. De opleiding vindt plaats. Over de financiële afhandeling hoef je je geen zorgen te maken; die regelen wij in overleg met de Adviseur Lokale Sport.
   

Wat ons betreft een kans voor open doel. We zien jullie aanvragen tegemoet, op weg naar een sterk wandeltechnisch kader!