Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Zet verandering in beweging!

Word FitStap-coach

Als FitStap-coach ben jij hét aanspreekpunt voor de deelnemers aan jouw eigen FitStap-programma. Jij motiveert ze, inspireert ze en stimuleert ze om in beweging te komen en te blijven. Jij leert je deelnemers (weer) plezier te hebben in wandelen. Daarnaast help je ze op weg naar een nieuwe, gezonde leefstijl. Jij zet jouw deelnemers in beweging om daadwerkelijk te veranderen.

Opleiding FitStap Coach

Binnen het beweegprogramma FitStap staat een gezonde geest in een vitaal lichaam centraal. Naast wandelen is er ook aandacht voor voeding(sadvies), mentale coaching en cognitieve fitness. Het programma duurt 12 weken, met voor deelnemers wekelijks een vaste groepstraining, twee zelfstandige trainingen én opdrachten en tips via de FitStap-app.

Meer informatie over FitStap voor deelnemers

Erkend beweegprogramma

Het FitStap-programma is ontwikkeld door Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN) in samenwerking met professionele partners, waaronder de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN University of Applied Sciences) en de Universiteit van Maastricht. Het programma is erkend door het Kenniscentrum Sport met de kwalificatie ‘Goed onderbouwd’. Inmiddels zijn er gesprekken met diverse patiëntenverenigingen, zorgverleners, overheden en potentiële partners. De reacties op het beweegprogramma vanuit deze hoek zijn zeer positief!

App en online dashboard

Als FitStap-coach krijg je de beschikking over een verantwoord opgebouwd trainingsprogramma inclusief theoretische onderbouwing. Iedereen kan aan FitStap meedoen, ongeacht conditieniveau of eventuele beperkingen. Bij het begeleiden van je deelnemers word je ondersteund door de digitale hulpmiddelen van FitStap: de app (voor deelnemers) en het dashboard (voor coaches). In het dashboard zie je de vorderingen van jouw deelnemers en kun je waar nodig bijsturen.

Persoonlijk contact

Tijdens de wekelijkse groepstrainingen heb je persoonlijk contact met jouw deelnemers. Iedere training wordt afgesloten met een gezamenlijk gesprek waarin ervaringen worden gedeeld en deelnemers vragen kunnen stellen. Waar nodig heb je gedurende de week contact met de deelnemers via de online chatservice en geef je feedback op de gemaakte opdrachten.

Kansen en kosten

Alleen door KWbN gecertificeerde coaches mogen FitStap aanbieden. Dat zijn coaches die de opleiding FitStap Coach succesvol hebben afgerond. Je betaalt kosten voor de opleiding en deelnemerspakketten. Het tarief voor je deelnemers bepaal je zelf; die inkomsten zijn voor jou. KWbN ondersteunt bij de werving van deelnemers. Daarvoor krijg je de beschikking over de FitStap-toolkit met foto- en videomateriaal, flyers, posters en banners.

Meer over jouw kansen en kosten als FitStap-coach
FitStap-coach Jolanda Hogenbirk

Ervaringen van een FitStap-coach

Jolanda Hogenbirk was in juni 2019 de 100e FitStap-coach van Nederland. Drie maanden later ging zij van start met haar eerste FitStap-programma. Over dat programma gaf zij een interview aan de radio-omroep van Buurtzorg Amsterdam

Beluister hier het interview met Jolanda

Meer informatie

Wil jij FitStap-coach worden, maar heb je nog vragen over het programma of de opleiding? Kijk dan bij onze veel gestelde vragen. Staat jouw antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op via info@fitstap.nl of 024-365 55 75

Antwoord op veelgestelde vragen