Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Kansen en kosten FitStap-coach

Alleen door KWbN gecertificeerde coaches mogen het beweegprogramma FitStap aanbieden. Dat zijn coaches die met succes de opleiding FitStap Coach hebben afgerond. Voor de opleiding en deelnemerspakketten betaal je kosten, maar daar staan volop mogelijkheden, ondersteuning en inkomsten tegenover. Call to action: Meer informatie over FitStap-coach (Word FitStap-coach)

Kosten 1e jaar

- Opleiding: € 325
- Aankoop 10 FitStap-pakketten voor deelnemers: € 240

Op het moment dat je wilt starten met een FitStap-programma, heb je per deelnemer een FitStap-pakket nodig. Dit (virtuele) pakket bevat een code voor de FitStap-app en een gratis KWbN-lidmaatschap voor de deelnemer. Je commiteert je het eerste jaar dus aan een minimale afname van 10 FitStap-pakketten. Daarna is er geen verplichte afname meer.

Bij deze bedragen is inbegrepen:

  • 2-daagse opleiding met de volgende modules: voedingsadvies, cognitieve fitness, coaching, kennis over de meest voorkomende chronische aandoeningen en groepsgerichte wandeltechnische vaardigheden.
  • Licentie om FitStap te mogen aanbieden.
  • Beschikking over professionele middelen zoals een speciaal ontwikkelde app (voor deelnemers) en een online dashboard (voor jou als coach).
  • Landelijke online campagne en zoekmachinemarketing.
  • Onderzoek naar effectiviteit FitStap in samenwerking met de Universiteit van Maastricht.
  • Beschikking over een toolkit met ondersteunende wervingsmiddelen.
  • Inhoudelijke ondersteuning van het KWbN-bondsbureau.

 

Licentiemodel

Als gecertificeerd FitStap-coach mag je het beweegprogramma onder licentie aanbieden. Daarvoor sluit je met KWbN deze Overeenkomst FitStap-coach. Daarmee krijg je de beschikking over een professioneel opgezet, multidisciplinair beweegprogramma met bijbehorende middelen. Je mag dit programma aanbieden tegen een tarief dat je zelf bepaalt. Ook is het - in overleg - mogelijk het beweegprogramma te koppelen met ander aanbod dat je al hebt. Voor de werviing van FitStap-deelnemers ben je zelf verantwoordelijk. KWbN ondersteunt met wervingsmiddelen en door jou waar mogelijk aan partners te koppelen.

Inkomsten

Je bepaalt zelf de deelnameprijs voor jouw programma. Deze inkomsten zijn volledig voor jou.  Hoe meer deelnemers je werft en hoe meer programma's je draait, hoe hoger jouw inkomsten zijn. Naast vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling biedt FitStap jou dus ook de kans om een commercieel aantrekkelijk product aan jouw aanbod toe te voegen.

 

Call to action: Volg de Opleiding FitStap-coach