Naar de inhoud

Regio Limburg

 

Wandelvierdaagse Beesel

De Stichting Wandelvierdaagse Beesel organiseert dit jaar van dinsdag 18 tot en met vrijdag 21 juni voor de 26e keer de Beeselse wandelvierdaagse. 

In de organisatie is een verandering doorgevoerd: de routes met een lengte van 5, 10 en 15 kilometer zijn vervangen door tochten van 6 en 12 kilometer. Dat heeft onder andere te maken met de tanende belangstelling voor de langste afstandsloop en de daling van het aantal vrijwilligers voor het bezetten van de stempel- en verzorgingsposten.

De wandelingen beginnen en eindigen op Sport- en Spelcentrum de Solberg, Sint Antoniusstraat 17 in Beesel. Ze leiden naargelang de afstand door de landelijke gebieden van Beesel, Swalmen en Reuver. De routes zijn ook geschikt voor Nordic Walkers. 

De wandelaars kunnen onderweg genieten van de rijke gewassen op de velden, het prachtige natuurschoon in Rijkel, de Bakheide en de Walsberg en fraaie monumenten zoals windmolen De Grauwe Beer en kasteel Nieuwenbroeck.

Het inschrijfbureau is in de kantine van Sport- en Spelcentrum de Solberg gevestigd. Wandelaars kunnen zich daar voor de vierdaagse of een dagtocht aanmelden.

Wie vier dagen op pad wil gaan, dient zich op dinsdag 18 juni tussen 17.30 en 19.00 uur aan te melden. Dat kost 7,50 euro.

Voor een dagtocht kan men zich dagelijks op dezelfde tijd voor 2,50 euro opgeven.

Kinderen onder de twaalf jaar mogen de vierdaagse voor 5 en een dagtocht voor 1,50 euro lopen. 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Beesel hebben de Stichting Wandelvierdaagse Beesel te kennen gegeven, zorg te dragen voor de inschrijfkosten van de leerlingen van de basisscholen in de dorpskernen van Beesel, Reuver en Offenbeek. Dat gebeurt in het kader van het thema Gezond Bewegen. De kinderen kunnen, als ze zich via hun school aanmelden, gratis aan de wandelvierdaagse deelnemen en krijgen, als ze hem uitlopen, ook nog een wandeldiploma en een medaille van de KWBN.

Het college van B & W en het bestuur van de Stichting Wandelvierdaagse Beesel hopen, dat het initiatief een jaarlijks terugkerende traditie wordt.

De Beeselse wandelvierdaagse wordt op vrijdag 21 juni met een feestavond met een gratis loterij afgesloten. Joekskapel de Dorsvlaegels uit Reuver zorgt dan voor de muzikale omlijsting.

Nadere informatie kan op de website www.wandel4daagse.com worden ingewonnen

Inloggen extranet


  • OAD
    Nederlandse Loterij