Naar de inhoud

Regio Limburg

 

25e Beeselse wandelvierdaagse

De Stichting Wandelvierdaagse Beesel organiseert dit jaar van dinsdag 19 tot en met vrijdag 22 juni voor de 25e keer de Beeselse wandelvierdaagse. De deelnemers kunnen weer een keuze maken uit drie routes van 5, 10 en 15 kilometer. 

De wandelingen beginnen en eindigen op Sport- en Spelcentrum de Solberg, Sint Antoniusstraat 17 in Beesel. Ze voeren naargelang de afstand door de landelijke gebieden van Beesel, Swalmen en Reuver. De routes zijn ook geschikt voor Nordic Walkers. 

De wandelaars kunnen onderweg genieten van de rijke gewassen op de velden, het prachtige natuurschoon in Rijkel, de Bakheide en de Walsberg, het buurtschap Ronckenstein met gebouwen die daar al meer dan twee eeuwen staan en fraaie monumenten zoals windmolen De Grauwe Beer en kasteel Nieuwenbroeck.

Jo Mullenders, de voorzitter van de Stichting Wandelvierdaagse Beesel, heeft de wandeltochten uitgestippeld.

Het inschrijflokaal is in de kantine van Sport- en Spelcentrum de Solberg gevestigd. Wandelaars kunnen zich daar voor de vierdaagse of een dagtocht aanmelden.

Wie vier dagen op pad wil gaan, dient zich op dinsdag 19 juni tussen 17.30 en 19.00 uur aan te melden. Dat kost 7,50 euro.

Voor een dagtocht kan men zich dagelijks op dezelfde tijd voor 2,50 euro opgeven.

Kinderen onder de twaalf jaar mogen de vierdaagse voor 5 en een dagtocht voor 1,50 euro lopen. 

De deelnemers die de wandelvierdaagse voltooien, worden beloond met een medaille van de KWBN. 

Het jubileum wordt met enkele speciale attracties voor jong en oud gevierd.

In samenwerking met het bureau KERNgezond wordt geprobeerd om de kinderen van de basisscholen van de gemeente Beesel en hun ouders bij de vierdaagse te betrekken.

Daarnaast is er op donderdag 21 juni een wandeling van 10 of 15 kilometer door de buitengebieden van Beesel, Kessel en Neer, waarbij de Maas twee keer met het veerpont wordt overgestoken. 

De 25e Beeselse wandelvierdaagse wordt op vrijdag 22 juni met een ludieke feestavond met een gratis loterij afgesloten. Joekskapel de Dorsvlaegels uit Reuver zorgt dan voor de muzikale omlijsting.

Nadere informatie kan op de website www.wandel4daagse.com worden ingewonnen.

Inloggen extranet


  • Vrijbuiter Samen buiten
    OAD
    Nederlandse Loterij