Naar de inhoud

Regio Limburg

 

KEIENDORPTOCHT in BOCHOLTZ Euregio Marching Trophy

WSV NOAD (Nooit Ophouden Altijd Doorgaan) organiseert zondag 24 juni de Keiendorptocht. De tocht vindt  plaats in het kader van de Euregio Marching Trophy (EMT).

De Keiendorptocht is afgeleid van de “Kei van Bocholtz”, een voor deze regio ongekend grote zwerfkei welke bij opgravingen werd gevonden en momenteel nog steeds het centrum van Bocholtz siert. Door de ligging van Bocholtz, aan drie kanten omgeven door Duitsland, en door het ontbreken van grote verbindingswegen, bleek het uitzetten van wandeltochten over rustige paden voor de hand te liggen. De talrijke ‘smokkelweggetjes’ van weleer zijn nu ideale wandelwegen.

Het parkoers van de Keiendorptocht gaat dit jaar door het Duitse grensgebied waarbij gebruik gemaakt wordt van vele van deze “smokkelweggetjes”. De langere afstanden maken nog een lus naar Vijlen en omgeving. Onderweg kunt u genieten van fraaie vergezichten De centrale rustplaats wordt ingericht in de school in Orsbach. Hier zullen Noad leden, tegen redelijke prijzen, zorgen voor uw natje en droogje. Het heel parkoers zal door NOAD verzien worden van een uitstekende markering.

Nadere informatie vind u op onze website: www.wsv-noad.nl
U kunt ons ook volgen via  https://www.facebook.com/NoadBocholtz/

                       

Inloggen extranet


  • Vrijbuiter Samen buiten
    OAD
    Nederlandse Loterij