Naar de inhoud

Gezonde leefstijl centraal tijdens Wandeltrainersdag

Een gezonde leefstijl is voor iedereen belangrijk. Steeds meer mensen kloppen bij een deskundige aan voor advies en begeleiding op weg naar een gezonder leven. Hoe kun je als wandel-, atletiek- of fitnesstrainer een leefstijlverandering zo goed mogelijk begeleiden? De achtste Wandeltrainersdag, die plaatsvindt op zaterdag 6 april 2019 in Amersfoort, staat geheel in het teken van Leefstijl.

De Wandeltrainersdag wordt georganiseerd door KWBN in samenwerking met de Stichting Running 20/20. Het evenement is bestemd voor iedereen die betrokken is bij de training en begeleiding van wandelaars en/of het verbeteren van leefstijl.

Marcel van der Kuil (bestuur Running20/20): "De wandeltrainersdag is een belangrijk evenement, waarin alle wandeltrainers en wandelexperts uit heel Nederland samenkomen om ervaring uit te wisselen en kennis te delen. Maar ook voor andere professionals, bijvoorbeeld uit de atletiek- of fitnesswereld of voor leefstijlcoaches, biedt de dag inhoudelijke verdieping en verbreding."

Gevarieerd programma

Tijdens diverse theoriesessies, workshops en clinics worden de deelnemers geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen op wandel- en trainingsgebied. Zo is er aandacht voor nieuwe trainingsvormen en -technieken, bewegen met specifieke doelgroepen, groepsdynamiek en observatie. Het op een verantwoorde manier verbeteren van leefstijl komt onder andere aan bod tijdens de workshop over FitStap, het nieuwe beweegprogramma van KWBN.

Paul Sanders, directeur KWBN, licht toe: “Met FitStap verbreden we het werkterrein van de - van oorsprong - wandeltrainers. Door hen ook op te leiden op het gebied van mentale coaching, voeding en cognitieve fitness kunnen zij mensen optimaal begeleiden op weg naar een gezondere leefstijl. Een mooie vakinhoudelijke ontwikkeling voor de trainers én de mogelijkheid voor ons als sportbond om ook een steentje bij te dragen aan een stukje preventie binnen de gezondheidszorg."

Locatie en inschrijven

De Wandeltrainersdag wordt gehouden op en rond Sportpark Bokkeduinen in Amersfoort. De dag start om 09.30 uur en wordt om 16.00 uur afgesloten met een netwerkborrel. Wandeltrainers met een licentie van KWBN en/of Atletiekunie hebben twee dagen voorrang bij de inschrijving; deze start op 5 februari 2019. KWBN- en Atletiekunie-gediplomeerde wandeltrainers kunnen vanaf 7 februari 2019 inschrijven. Voor de komende editie is er plek voor maximaal 350 deelnemers.

Meer informatie over programma, kosten en inschrijving

Eerdere berichten

  • mei 2019
  • april 2019
  • maart 2019
  • februari 2019
  • januari 2019
  • december 2018

Inloggen extranet


  • OAD
    Nederlandse Loterij