Naar de inhoud

Hans Schumacher overleden

Hans Schumacher, Lid van Verdienste van KWBN, is op zaterdag 15 april overleden. Hans was jarenlang in verschillende functies actief in de wandelwereld en stond bovenal bekend als de projectleider van het Westerborkpad. Hans is 71 jaar geworden.

De wandelwereld dankt aan Hans Schumacher een groot aantal bijzondere wandelroutes en –paden. Als projectleider was hij betrokken bij de realisatie van de jubileumpaden ter gelegenheid van het 100-jarige bestaan van KNBLO-NL (2008) én bij die van het Westerborkpad. Deze 339 kilometer lange wandel- en bezinningsroute in het spoor van de Jodenvervolging werd op 27 januari 2012 geopend.

Daarnaast was Hans betrokken bij het uitzetten en aanleggen van rolstoelvriendelijke wandelpaden, die allemaal zijn opgenomen in de landelijke wandelinfrastructuur. Ook leverde hij een belangrijke bijdrage aan de totstandkoming van de zogenaamde ‘ommetjes’, wandelpaden over korte afstanden in de directe omgeving van verzorgingstehuizen.

Vanwege al deze activiteiten werd Hans in mei 2012 benoemd tot Lid van Verdienste. Daarbij werd hij geroemd vanwege zijn ongekende inzet, tomeloze energie en gedegen werkwijze. Tot vorig jaar was Hans nog actief in de Commissie Wandelpaden van KWBN.

Met Hans heeft de wandelwereld een uniek mens en een inspirerende voortrekker verloren. Namens de georganiseerde wandelsport gaan onze gevoelens van medeleven uit naar zijn vrouw Marijke, kinderen, kleinkinderen, overige familie en vrienden.

Eerdere berichten

Inloggen extranet


  • Hi-Tec 2014
    Vrijbuiter Samen buiten
    OAD
    Nederlandse Loterij