Naar de inhoud

Harrie Cools overleden

Harrie Cools, Lid van Verdienste van KWBN, is op donderdag 9 maart geheel onverwacht in zijn slaap overleden. Jarenlang was hij actief binnen de wandelsport, zowel op lokaal, regionaal als op landelijk niveau. Harrie is 76 jaar geworden.

Harrie was één van de oprichters van Wandel Vereniging Limburg, waar hij vervolgens jarenlang actief was in het bestuur. Daarnaast bekleedde hij acht jaar lang een functie binnen het regiobestuur Limburg, was hij aansluitend bondsafgevaardigde bij KNBLO-NL, promootte hij de wandelsport op alle mogelijke manieren en was hij zeer betrokken bij nieuwe ontwikkelingen.

Harrie richtte ook de 50+-wandelgroep Zuid-Limburg op, waarvan hij tot eind vorig jaar de kar trok. Samen met zijn vrouw Truus was hij een graag geziene gast bij de start van wandeltochten, waar hij wandelaars lid probeerde te maken van KWBN. Op die manier wist hij veel wandelaars voor het lidmaatschap te enthousiasmeren.

Voor al zijn verdiensten voor de wandelsport werd Harrie in 2011 benoemd tot Lid van Verdienste van de wandelbond en in 2012 tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zijn gedreven en betrokken inzet gedurende bijna 20 jaar maakten hem tot een ware ambassadeur voor de wandelsport.

Met Harrie hebben wij een unieke bestuurder en wandelaar verloren. Bestuurders op landelijk en regionaal niveau en al zijn wandelvrienden zullen hem missen. Namens de georganiseerde wandelsport gaan onze gevoelens van medeleven uit naar zijn familie en dierbaren. 

Eerdere berichten

Inloggen extranet


  • Hi-Tec 2014
    Vrijbuiter Samen buiten
    OAD
    Nederlandse Loterij