Naar de inhoud

Jolanda Hogenbirk 100e FitStap coach van Nederland

Jolanda Hogenbirk werd zaterdag 22 juni 2019 de 100e gediplomeerde FitStap coach van Nederland. Na afloop van de opleiding FitStap coach kreeg zij uit handen van projectleider Eric Voet van Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) haar certificaat uitgereikt. Jolanda lachend: “Wat een mooi hoogtepunt van een inspirerende opleiding! Ik popel om aan de slag te gaan en met FitStap mensen te helpen op weg naar een vitaler leven.”

Aanpassen leefstijl

FitStap, het unieke beweegprogramma opgezet door KWBN, zag begin 2018 het levenslicht. Het doel van FitStap is dat deelnemers zich in twaalf weken (weer) fit en vitaal voelen. Daarbij is er – naast beweging – ook aandacht voor voedingskennis, mentale coaching en cognitieve fitness. De deelnemers trainen gedurende het programma één keer per week in een groep, onder begeleiding van de FitStap coach. Daarnaast wandelen zij twee keer in de week zelfstandig. Ook gaan zij aan de hand van opdrachten en tips in de speciale FitStap app actief in de weer met het aanpassen van hun leefstijl.

Op alle vlakken fit

Juist de combinatie van fysieke én mentale fitheid is wat Jolanda Hogenbirk aanspreekt in FitStap. Jolanda: “Ik heb jaren zelf een drukke baan gehad in de filmwereld. Na lang onder veel stress te hebben gewerkt, besloot ik dat het roer om moest. Om zelf meer tot rust te komen, startte ik met mindfulness én wandelen. Een heerlijke en heilzame combinatie, ontdekte ik. Nu bied ik met mijn bedrijf MindWalker individuele wandelcoaching en 5-weekse Mindful Walk cursussen (een combinatie van wandelen, mindfulness en ademhalingstechnieken) aan. Beide vormen zijn vooral gericht op mentale fitheid. Ik zie om me heen steeds meer de behoefte aan een totaalpakket (bewegen, voeding en mentale coaching). Toen ik in aanraking kwam met FitStap wist ik daarom direct dat ik de opleiding wilde volgen om meer mensen te kunnen helpen om op alle vlakken fit te worden.”

Behoefte

KWBN ziet het, als autoriteit op het gebied van wandelen, als haar missie om mensen meer te laten bewegen. Wandelen is tenslotte een toegankelijke, weinig blessuregevoelige sport. Bovendien blijkt uit menig onderzoek dat het een zeer effectief instrument is in de strijd tegen ziektes, zowel curatief als preventief. Deze visie sluit aan bij het feit dat steeds meer mensen leiden aan obesitas, diabetes en hart- en vaatziekten. Daarnaast is de maatschappelijke trend in Nederland dat er meer en meer focus op bewegen en gezondheid komt. Eric Voet: “We zien in de praktijk dat beweegprogramma FitStap daadwerkelijk in een behoefte voorziet. En dat er ook vanuit bijvoorbeeld wandeltrainers, leefstijlcoaches, fitnesstrainers, praktijkondersteuners en fysiotherapeuten steeds meer vraag is naar een opleiding die verschillende onderdelen van een gezonde leefstijl verbindt.”

Op 9 september 2019 start het eerste FitStap-programma van Jolanda Hogenbirk in Amsterdam. Klik hier voor meer informatie en om in te schrijven.

De volgende opleiding FitStap coach vindt plaats op 4 en 5 oktober 2019 in Nijmegen. Hier lees je meer en kun jij je inschrijven voor de opleiding FitStap coach.

Eerdere berichten

  • oktober 2019
  • september 2019
  • augustus 2019
  • juli 2019
  • juni 2019
  • mei 2019

Inloggen extranet


  • OAD
    Nederlandse Loterij