Naar de inhoud

Kandidaten Ledenraadverkiezingen bekend!

Van 16 t/m 20 februari vinden verkiezingen voor de KWBN Ledenraad plaats. Inmiddels zijn alle kandidaten bekend. Hun namen, persoonlijke gegevens én motivatie vind je elders op deze website. Stemgerechtigden ontvangen op zaterdag 16 februari per e-mail een uitnodiging om digitaal hun stem uit te brengen.

De verkiezingen voor de KWBN Ledenraad vinden plaats binnen drie (kies)groepen, met elk een maximaal aantal te vergeven zetels:
- lidorganisaties in de geografische regio’s (12 zetels, 2 per regio);
- platform landelijke organisaties (3 zetels);
- platform individuele leden (9 zetels)

Selectie kandidaten

Leden van KWBN konden zich tot en met 27 januari 2019 voor één van de drie groepen kandidaat stellen. Per groep heeft een selectiecommissie vervolgens alle kandidaatstellingen getoetst aan de juiste procedure en het profiel voor Ledenraadslid. Dit heeft geresulteerd in drie definitieve kieslijsten en daarmee in een bindende voordracht van de opgenomen kandidaten. De bindende voordracht voor een kandidaat kan alleen worden ontnomen als tenminste twee derde (2/3) van de leden uit de betreffende kiesgroep tegen de betreffende kandidaat stemt.

Overzicht alle kandidaten

Stemmen

Op zaterdag 16 februari ontvangen alle stemgerechtigden per e-mail een uitnodiging om op de kandidaten uit hun eigen groep en/of geografische regio te stemmen. Stemmen gebeurt via een digitaal stemformulier en kan tot en met woensdag 20 februari.

Eerdere berichten

  • juli 2020
  • juni 2020
  • mei 2020
  • april 2020
  • maart 2020
  • februari 2020