Naar de inhoud

Natuurlijk Opgeruimd Zoetermeer, Venlo en Best

Wandelaars, mountainbikers, ruiters en vissers maken veelvuldig gebruik van onze natuur. Met de actie Natuurlijk Opgeruimd deden zij op zaterdag 11 september samen iets terug door op verschillende plaatsen in Nederland zwerfafval op te ruimen. Lokale wandelorganisaties deden onder meer mee in Zoetermeer, Venlo en Best.

De actie Natuurlijk Opgeruimd is een initiatief van KWBN, KNHS, Sportvisserij Nederland en wielersportbond NTFU. Samen met natuurorganisaties, Wandelnet en de Atletiek Unie lanceerden zij op 1 september de Buitencode. Die roept buitensporters met vijf eenvoudige regels op om elkaar met respect te behandelen én de natuur te beschermen. Met de Actie Natuurlijk Opgeruimd brengen lokale buitensportorganisaties de regels in de praktijk en geven zij anderen een positief voorbeeld. 

Natuurlijk Opgeruimd Zoetermeer

Gezamenlijke opruimactie in het Buytenpark door leden van Sportief Wandelgroep Zoetermeer, Hengelsportvereniging GHV-Groene Hart en Mountainbike Zoetermeer. Onder de 40 deelnemers ook Jakobien Groeneveld (wethouder Groen/Openbare Ruimte) en Marco Kraal (presentator van het RTL-programma Vis TV). Verzamelen en gezamenlijk afsluiten was bij SnowWorld Zoetermeer en dat verklaart ongetwijfeld ook de vondst van 4 paar ski's elders in het Buytenpark. De gemeente Zoetermeer zorgde voor opruimmaterialen en het ophalen van de uiteindelijke buit; SnowWorld voor gratis koffie en thee. 

 

Natuurlijk Opgeruimd Venlo

Opruimactie van Stichting Venloop langs het parcours van de Weir Venloop. Aan de actie deden 58 wandelaars en hardlopers mee. De gemeente zorgde voor opruimmaterialen en subsidieerde de koffie met vlaai vooraf en de soep met broodjes achteraf. “Een erg leuke dag met een heel mooi eindresultaat, waar we trots op zijn”, aldus Meyke Vercoulen van de stichting. “Ook de reacties van passanten onderweg waren positief. Dus hopelijk leidt dit tot een sneeuwbaleffect, waarbij mensen wat bewuster nadenken voor ze iets op de grond gooien. Volgend jaar plannen we zeker weer een dag in.”

 

 

Natuurlijk Opgeruimd Best

Opruimactie van AV Generaal Michaëlis in het bosgebied de Nieuwe Heide tussen Best en Son. Aan de actie deden 33 wandelaars en atleten mee. Ook hier zorgde de gemeente voor opruimmaterialen en de vereniging voor een gezellige nazit met soep en broodjes. “Een daverend succes voor jong en oud”, laat initiatiefnemer Leo van Zeeland weten. “Iedereen vond het leuk om te doen en de algemene vraag is ‘Wanneer gaan we weer?”

Ook op andere locaties in het land gingen wandelaars, mountainbikers en ruiters vrijwillig aan de slag, zoals in en om Drunen, Herpen, Lelystad, Spijkenisse en Schoorl.

Eerdere berichten

  • september 2021
  • augustus 2021
  • juli 2021
  • juni 2021
  • mei 2021
  • april 2021