Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

Vacature Content Marketeer (06-0,8 fte)

Breng jij als geen ander woorden tot leven? Weet jij mensen te raken met jouw teksten? Ben jij een buitenmens, houd je van wandelen en kun je niet wachten anderen ook te inspireren en motiveren om op pad te gaan? Zoek je daarnaast een afwisselende, creatieve baan met vrijheid en eigen verantwoordelijkheden? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Header | Vacature content marketeer

Wat ga je doen? 

Ons platform Wandel.nl is de grootste wandelcommunity van Nederland. Wij willen zo veel mogelijk mensen inspireren om eropuit te gaan. Inmiddels bereiken we 4 miljoen wandelaars in Nederland.

Onze grootste kracht ligt in het maken van relevante wandelcontent binnen de pijlers routes, evenementen, gezondheid, reizen en uitrusting. Daarnaast ontwikkelen we samen met partners wandelproducten, -reizen, (digitale) -evenementen en -spellen. Die brengen we op onze kanalen tot leven met crossmediale campagnes. Denk aan campagnes rondom diverse maatschappelijke thema’s, rondom grote evenementen zoals de 4Daagse Nijmegen en rondom diverse feestdagen. 

Als Content Marketeer maak je content voor de verschillende kanalen van Wandel.nl, zoals de website, nieuwsbrief, socials en onze app. Je creëert aan de hand van onze contentplanning items over routes, wandelevenementen, gezondheid en uitrusting.

Wensen van partners en adverteerders vertaal jij naar aantrekkelijke content en campagnes. Ook deins je er niet voor terug om zelf op pad te gaan om de informatie zelf op te halen of een reportage te maken over een wandelgebied of evenement. Je weet hoe je de kracht benut van de verschillende kanalen en draagt op deze manier bij aan de groei van Wandel.nl.
 

Samen met vijf andere collega’s, waaronder twee contentspecialisten, maak je deel uit van het team Content & Partnerships. 

Wie zijn wij? 

Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN) is een moderne en marktgerichte organisatie met een bevlogen team. Binnen KWbN is geen dag hetzelfde. De organisatie is volop in beweging; we ontwikkelen ons van een traditionele ledenorganisatie naar een brancheorganisatie die er is voor iedereen die iets met wandelen wil. 

De wandelmarkt groeit enorm. Inmiddels wandelen meer dan 10 miljoen mensen. Ook steeds meer jongeren trekken de wandelschoenen aan. En door de toenemende aandacht voor preventie op gezondheidsgebied gloren er meer en meer kansen aan de horizon. Omdat wij geloven dat wandelen leidt tot een gezonder en gelukkiger leven, willen we zoveel mogelijk mensen aan het wandelen krijgen. 

Wandelen op de hei

Wie ben jij? 

Onze ideale nieuwe collega: 

 • Schrijft graag en beheerst de Nederlandse taal perfect
 • Heeft enkele jaren ervaring op het gebied van contentcreatie en marketing
 • Heeft HBO denk- en werkniveau
 • Bezit kennis van online marketing (SEO, Google Analytics)
 • Weet hoe je de verschillende social media-kanalen inzet
 • Heeft ervaring met verschillende CMS-systemen
 • Is creatief en flexibel en weet van aanpakken
 • Heeft affiniteit met recreatie en outdoor

Wat bieden wij jou? 

 • Een uitdagende baan binnen een dynamisch en enthousiast team 
 • Vrijheid, flexibiliteit en veel ruimte voor eigen invulling van werkzaamheden 
 • Een marktconform salaris (schaal 8 CAO Sport) 
 • Volop mogelijkheden om je te ontwikkelen en nieuwe vaardigheden te leren  
 • Een gezellige werkplek in Nijmegen. Daarnaast faciliteren we de mogelijkheden om thuis of elders op locatie te werken
 • Laptop en mobiele telefoon 
Wijzende vinger

Solliciteer

Als Content Marketeer weet je ons ongetwijfeld als geen ander te overtuigen waarom we jou moeten uitnodigen voor een nadere kennismaking. Stuur je motivatiebrief en C.V. naar info@kwbn.nl. De eerste gesprekken vinden eind mei plaats.

Heb je nog vragen over deze functie? Neem dan gerust contact op met Sil Sanders, Teamlead Content & Partnerships, s.sanders@kwbn.nl of 06-36319829.