Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

Vacature Projectmedewerker (procedure gestart)

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN) zoekt een projectmedewerker met communicatieve capaciteiten. Een baan vol afwisseling en dynamiek, met eigen verantwoordelijkheden. Als jij het verschil wil maken door mee te werken aan een maatschappelijk doel en dat ook nog in een geweldig team met fijne collega’s: zoek niet verder en lees snel door!

Headerprojectmedewerkernieuw

Wie zijn wij?

Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN) is een moderne en marktgerichte organisatie met bevlogen medewerkers en vrijwilligers. Binnen KWbN is geen dag hetzelfde. De organisatie is volop in beweging. We ontwikkelen ons van een traditionele ledenorganisatie naar een brancheorganisatie voor iedereen die iets met wandelen wil. Omdat wij geloven dat wandelen leidt tot een gezonder en gelukkiger leven, willen we zoveel mogelijk mensen in beweging brengen.

Zorg voor een gezonde leefstijl

Wat doen wij?

Als grootste wandelorganisatie van Nederland behartigen we de belangen van miljoenen Nederlanders die regelmatig een ommetje maken en/of in verenigingsverband wandelen. Daarnaast ondersteunt KWbN ruim 800 wandelorganisaties. Zij brengen met hun 500 Avond4daagsen en 1.000 wandeltochten in heel Nederland mensen in beweging. Met projecten als Peuter- en Kleuter4daagse zorgen we dat ook de allerjongsten hun eerste stappen op het wandelpad zetten. Verder is KWbN verantwoordelijk voor de professionalisering van het beroep wandeltrainer. We organiseren als enige in Nederland wandelsportopleidingen die gecertificeerd zijn door NOC*NSF. En met ons platform Wandel.nl bereiken we ruim 4 miljoen wandelaars in Nederland. Wandel.nl is de grootste wandelcommunity van Nederland, met verschillende kanalen zoals een website, magazine, app en social media. Kortom: we zitten niet stil.

Lees hier alles over de cultuur en werksfeer bij KWbN

Nieuwe collega

Alles wat we doen, doen we voor de wandelaar. En dat wordt steeds meer. Daarom hebben we jou nodig!

Binnen het team ‘Programma’s en Projecten’ focussen we ons op eigen programma’s/projecten en activaties van en met partners en stakeholders; van Avond4daagse tot Clean-Up Walk en van Training/Begeleiding tot Peuter4daagse. Binnen dat team verwelkomen wij jou graag.

Wat doet de projectmedewerker?

Als projectmedewerker overzie jij alle processen en acties die bij de verschillende programma’s en projecten relevant zijn. Jij hebt regie op de projecten, ontwikkelt acties en voert deze uit of laat deze uitvoeren en maakt marketingcommunicatieplannen. Ook ben je verantwoordelijk voor de organisatie van verschillende projecten en acties, denk aan acties en samenwerkingen met partners of bijvoorbeeld de landelijke Wandeltrainersdag. Ook hier ben je betrokken bij het eventmanagement en organiseer je samen met de betreffende partners de invulling van de dag of de bijeenkomst.

In deze dynamische functie ben jij dus verantwoordelijk voor het organiseren van bijeenkomsten en het managen van projecten. Zo maak je als projectmedewerker planningen en beheer je de budgetten van verschillende subprojecten. Vanzelfsprekend ben jij ook in staat om leveranciers te briefen, met ze te onderhandelen en ze vervolgens inhoudelijk aan te sturen.

Ook heb je regie op de communicatie met betrekking tot deze projecten. Je ontwikkelt zelf of in samenwerking met collega’s/derden de benodigde communicatiematerialen en content (nieuwsbrieven, social media, websites, webinars, video’s).

Uiteraard doe je dit niet alleen. Samen met je collega’s bepaal je de inhoud en koers van de werkzaamheden om vervolgens de projecten binnen de gestelde deadlines en naar ieders tevredenheid te voltooien.

 

Wie ben jij?

Onze ideale nieuwe collega:

 • heeft een achtergrond in projecten/eventmanagement
 • heeft enkele jaren ervaring op dit gebied (junior)
 • blinkt uit in mondelinge en schriftelijke communicatie
 • heeft HBO werk- en denkniveau
 • is een creatieve denker (strategie) maar ook een doener (uitvoering)
 • is in staat te schakelen tussen meerdere projecten zonder de regie te verliezen
 • heeft oog voor details en levert kwaliteit
 • is oplossingsgericht, flexibel en daadkrachtig

Dit bieden wij

 • Een afwisselende baan in een dynamisch team
 • Vrijheid, flexibiliteit en veel ruimte voor eigen invulling van werkzaamheden
 • Marktconform salaris (schaal 8 CAO Sport)
 • Een gezellige werkplek in Nijmegen en mogelijkheden om vanuit huis of elders te werken

Solliciteer

Ben jij iemand die gemakkelijk en graag verbindt met anderen, niet in hokjes denkt maar naast de vaste werkzaamheden en projecten ook graag teamoverstijgend (mee)denkt en doet? En krijg jij een kick van zo nu en dan ‘met de poten in de modder staan’? Dan maken wij graag kennis!

Stuur jouw motivatie en CV naar info@kwbn.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Margot Vandermeulen (Teamleider Programma's & Projecten) via m.vandermeulen@kwbn.nl of 024-3655572.

Wij vervullen zelf onze vacatures, acquisitie wordt daarom niet op prijs gesteld.