Naar de inhoud
 

Samenwerkingspartners

KWBN werkt samen met partijen die het wandelen in ons land een warm hart toedragen. Met verschillende specialismen en gebundelde krachten proberen we zo het wandelen in Nederland te versterken. Banden met de verschillende partijen lopen uiteen van inhoudelijke samenwerking tot het steunen en promoten van elkaars activiteiten en co-lidmaatschappen. KWBN staat altijd open voor nieuwe mogelijkheden tot samenwerking.

NOC*NSF

KWBN is lid van de landelijke sportkoepel NOC*NSF. We dragen bij aan de uitvoering van de Sportagenda 2017+, met name wat betreft de ambitie om zoveel mogelijk mensen actief en duurzaam aan het sporten te krijgen. NOC*NSF begeleidde het fusieproces dat tot KWBN heeft geleid en ondersteunt ons en andere aangesloten sportbonden op het gebied van politieke lobby, bestuur, beleid, sportstimuleringsprojecten, vrijwilligersregelingen, opleidingenstructuur en nog veel meer.

Buitensportbonden

Samen met andere buitensportorganisaties (hardlopen, toerfietsen, mountainbiken, paardrijden, skeeleren) participeert KWBN in het Actieplan Buitensport. Dat maakt zich bij onder meer overheden, landschapsbeheerders en natuurorganisaties sterk voor de belangen van buitensporters, zoals een toegankelijke, goed onderhouden, veilige en betaalbare infrastructuur.

Atletiekunie

KWBN en de Atletiekunie werken samen bij het stimuleren van sportief wandelen en nordic walking, bij de opleiding van wandeltrainers en bij de ondersteuning en promotie van loop- en wandelevenementen. Wandelaars die actief zijn via een atletiekvereniging zijn tegelijkertijd lid van KWBN (combi-lidmaatschap).

Stichting Wandelnet

KWBN is aangesloten bij Stichting Wandelnet, die de belangen van wandelaars behartigt en die het landelijke netwerk van Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW’s) en Streekpaden beheert. Stichting Wandelnet coördineert daarnaast de NS-Wandeltochten, Boerenlandpaden en Wandelnetwerken. 

Stichting DE 4DAAGSE

We onderhouden een warme band met Stichting DE 4DAAGSE, die in opdracht van KWBN de Vierdaagse Nijmegen organiseert. We delen één kantoorpand en werken waar mogelijk samen. Een mooi voorbeeld daarvan is Via Vierdaagse, het trainings- en voorbereidingsprogramma voor Vierdaagse-debutanten. Of de hulp die we krijgen bij het organiseren van de KWBN Rustpost, ons verzorgingspunt voor de 13.000 KWBN-leden die jaarlijks aan de Vierdaagse meedoen.

Overige samenwerkingen

Naast deze structurele samenwerkingsverbanden op landelijk niveau, onderhoudt KWBN op alle niveaus intensieve contacten met overheden, terreineigenaren en organisaties op het gebied van natuur, landschapsbeheer, recreatie, zorg en welzijn. Bedrijven die de wandelsport willen versterken, zijn welkom als sponsorpartner van KWBN.