Naar de inhoud
 

Vertrouwenscontactpersoon

Heerlijk genieten van de wandelsport. Dat willen we allemaal. Toch kan het gebeuren dat u bij het wandelen te maken krijgt met ongewenste omgangsvormen zoals seksuele intimidatie, agressie, geweld, pesten of discriminatie. Mocht het u overkomen, dan wil KWBN dat u goed wordt opgevangen en daarvoor beschikken we over vertrouwenscontactpersoon Leonie Vink.

Bent u lid van KWBN en heeft u te maken met ongewenst gedrag van medewandelaars of andere mensen die bij uw wandelactiviteiten zijn betrokken? Dan kunt u contact opnemen met onze vertrouwenscontactpersoon Leonie Vink. U kunt bij haar terecht als u denkt dat u slachtoffer bent of dreigt te worden van ongewenste omgangsvormen of als u vragen heeft over dit onderwerp.

Wat verstaan we onder ongewenste omgangsvormen?

  • Seksueel getinte aandacht van andere leden in de vorm van woorden, aanrakingen en daden die u onplezierig en ongewenst vindt.
  • Wanneer u het idee heeft dat uw medeleden u structureel anders dan anderen behandelen vanwege uw afkomst, geslacht, leeftijd, seksuele voorkeur of een eventuele beperking.
  • Als u het gevoel heeft dat andere leden u geestelijk of lichamelijk letsel willen toebrengen.
  • Wanneer andere leden steeds opmerkingen maken over uw uiterlijk, u buitensluiten of u bombarderen tot zondebok.

Wat kan de vertrouwenscontactpersoon voor u doen?

De vertrouwenscontactpersoon is er voor u. Zij neemt u serieus en luistert naar u. Ze wijst u de weg bij het zoeken naar oplossingen, verwijst u - indien nodig - door naar de vertrouwenspersoon van landelijke sportkoepel NOC*NSF én gaat vertrouwelijk met uw verhaal om. Als u contact met haar opneemt, houdt u zelf de regie. U bepaalt zelf wat u wilt dat er gebeurt en de vertrouwenscontactpersoon zal geen actie ondernemen zonder uw toestemming.

Praktische informatie

Leonie Vink is te bereiken via vertrouwenscontactpersoon@kwbn.nl. U kunt ook bellen met 06-53283666 en een boodschap inspreken of een SMS sturen met de tekst VCP en uw telefoonnummer. Leonie neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.

Kunt u Leonie niet direct bereiken, dan kunt u ook contact opnemen met een vertrouwenspersoon van NOC*NSF. Dat kan via de NOC*NSF-hulplijn op 0900-2025590 (€ 0,10 per minuut). De hulplijn is te bereiken van maandag t/m vrijdag van 08.00-22.00 uur en op zaterdag van 12.00-16.00 uur.

Inloggen extranet


  • Vrijbuiter Samen buiten
    OAD
    Nederlandse Loterij