Naar de inhoud
 

Algemene informatie over onze opleidingen

Een opleiding voor wandelen, is dat nou wel nodig? Het is een veelgehoorde en begrijpelijke opmerking. Wandelen doen we immers allemaal. Maar wie even de tijd neemt om antwoorden te vinden op de volgende vragen neemt een andere houding aan.

Wat voor materiaal kan ik het beste gebruiken?
Hoe kan ik de looptechniek verbeteren?
Hoe spreek ik effectief een groep aan?
Wat is een logische opbouw als een ongetraind persoon 10 km wil gaan wandelen?

Als trainer zoek je samen met je wandelaars naar antwoorden om maatwerk te kunnen leveren.

Steeds verder ontwikkelen

Opleiden vraagt een actieve houding van alle betrokkenen. Luisteren, praten, meedenken en vooral.... doen. Iedere trainer wil zich ontwikkelen; dat is ons uitgangspunt. Die nieuwsgierigheid willen we vasthouden. De wil om meer te willen weten, is de basis om je verder te ontwikkelen.

Onze opleidingen zijn in 2018 herijkt, we hebben geanalyseerd welke basiskennis nodig is voor de verschillende drie niveaus van de wandeltrainer. De bijscholingen zijn de vervolgmodules. Als trainer kies je nu zelf je specialisme.

De leergang voor de wandeltrainer is transparant. Met een concentrisch opbouw: basisstof wordt bij iedere opleiding uitgebreid en er wordt dieper ingegaan op de lesstof.
 

Eigen verantwoordelijkheid

Door alle nieuwe media is er tegenwoordig een enorme keuze aan oefenstof. Trainingen worden letterlijk van het internet geplukt. Door deze nieuwe ontwikkeling verandert de rol van de opleider en die van de trainer.

De opleider zal de trainer veel verantwoordelijkheid geven over zijn of haar eigen leerproces. Neem je de moeite om creatief aan de slag te gaan met je zelf geformuleerde doelen? Of pluk je gewoon wat leuke en speelse oefeningen van het internet? Op deze website staat oefenstof. Aan jou als trainer de taak om die in de juiste context te plaatsen.

Keuzes maken en je keuzes kunnen motiveren zijn belangrijke competenties voor trainers. Soms kruip je in de huid van de alleswetende specialist, soms faciliteer je slechts een situatie in een bepaalde omgeving.