Naar de inhoud
 

Het beweegprogramma FitStap

In samenwerking met professionele partners ontwikkelde KWBN een compleet beweegprogramma. Hierin staat de combinatie van een gezonde geest in een vitaal lichaam centraal.

Inhoud FitStap

Het programma bestaat daarom uit de volgende vier onderdelen:

 1. Beweging (wandeltraining)
 2. Cognitieve fitness
 3. Voedingsadvies
 4. Mentale coaching

Doel FitStap

Doel van het twaalf weken durende programma is dat de deelnemers inzicht krijgen in hun gezondheid en leren hoe ze fitter kunnen worden. Ze ervaren wat het veranderen van hun leefstijl hen oplevert. Ze zijn mede door dit inzicht gemotiveerd én in staat deze verandering vast te houden met als doel zich vitaler, fitter en gezonder te voelen.

Opzet FitStap

Het programma bestaat uit een wekelijkse groepstraining en twee zelfstandige trainingsmomenten. Daarnaast is er online interactieve en individuele coaching.

Erkend programma

Het programma is opgesteld door de Koninklijke Wandel Bond Nederland samen met professionele partners. Het beweegdeel van het programma heeft een erkenning van het Kenniscentrum Sport. Inmiddels zijn er ook gesprekken met diverse patiëntenverenigingen, zorgverleners, overheden en verzekeraars. De reacties op het beweegprogramma vanuit deze hoek zijn zeer positief!

Ervaringen

In oktober, november en december 2017 waren er twee pilotgroepen actief om het beweegprogramma te testen. Aan de hand van de ervaringen van zowel trainers als deelnemers is FitStap vervolgens verder geoptimaliseerd.


Trainer Bart Putman
: "Het was heel inspirerend voor mijzelf om bezig te zijn met meer dan alleen een beweegles. Deelnemers raken gemotiveerd door de variatie in training en de concrete opdrachten."

 

Trainer Dorien Vrolijks: "De deelnemers zijn erg enthousiast. En de meesten zijn na een paar weken al meer in beweging dan voorheen. Dus de combinatie van groepstraining en stimulans tussendoor werkt erg goed."

Lees verder

De opleiding

Kosten en kansen

Veelgestelde vragen

 

Terug naar intro

 


Voordelen voor jou

 • Vergroot je inkomsten met een commercieel interessant programma geschikt voor een grote doelgroep.
 • Profiteer van de landelijke campagne ter promotie van het programma en de wervingsmiddelen die je ter beschikking krijgt.
 • Verbind je aan een deskundig opgezet programma met professionele middelen zoals een website en speciaal ontwikkelde app.
 • Verrijk jouw kennis op het gebied van voedingsadvies, cognitieve fitness, coaching en veelvoorkomende aandoeningen (zoals diabetes, hart- en vaatziekten, obesitas en artrose).

 

Inloggen extranet


 • Vrijbuiter Samen buiten
  OAD
  Nederlandse Loterij