Naar de inhoud
 

Wandeltrainersdag 2019

Gezonde leefstijl centraal tijdens 8e Wandeltrainersdag

Een gezonde leefstijl is voor iedereen belangrijk. Steeds meer mensen kloppen aan bij een deskundige voor advies en begeleiding op weg naar een gezonder leven. Hoe kun je als wandel-, atletiek- of fitnesstrainer een leefstijlverandering zo goed mogelijk begeleiden?

De achtste Wandeltrainersdag, die plaatsvindt op zaterdag 6 april 2019 in Amersfoort, staat geheel in het teken van Leefstijl. De dag wordt georganiseerd door de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) in samenwerking met de Stichting Running 20/20. Het evenement is bestemd voor iedereen die betrokken is bij de training en begeleiding van wandelaars en/of het verbeteren van leefstijl.

Marcel van der Kuil (bestuur Running20/20): "De Wandeltrainersdag is een belangrijk evenement, waarin alle wandeltrainers en wandelexperts uit heel Nederland samenkomen om ervaring uit te wisselen en kennis te delen. Maar ook voor andere professionals, bijvoorbeeld uit de atletiek- of fitnesswereld of voor leefstijlcoaches, biedt de dag inhoudelijke verdieping en verbreding."

Gevarieerd programma

Tijdens diverse theoriesessies, workshops en clinics worden de deelnemers geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen op wandel- en trainingsgebied. Zo is er aandacht voor nieuwe trainingsvormen en -technieken, bewegen met specifieke doelgroepen, groepsdynamiek en observatie. Het op een verantwoorde manier verbeteren van leefstijl komt onder andere aan bod tijdens de workshop over FitStap, het nieuwe beweegprogramma van KWBN.

Paul Sanders, directeur KWBN, licht toe: “Met FitStap verbreden we het werkterrein van de - van oorsprong - wandeltrainers. Door hen ook op te leiden op het gebied van mentale coaching, voeding en cognitieve fitness kunnen zij mensen optimaal begeleiden op weg naar een gezondere leefstijl. Een mooie vakinhoudelijke ontwikkeling voor de trainers én de mogelijkheid voor ons als sportbond om een steentje bij te dragen aan preventie binnen de gezondheidszorg."

Inschrijven

  • De Wandeltrainersdag wordt gehouden op en rond Sportpark Bokkeduinen in Amersfoort. De dag start om 09.30 uur en wordt om 16.00 uur afgesloten met een netwerkborrel. Op deze website vind je het programma op hoofdlijnen en een overzicht van alle inspiratiesessies en workshops.
     
  • De inschrijving voor de Wandeltrainersdag ging op 7 februari 2019 van start, maar is inmiddels gesloten. Er hebben zich 365 deelnemers aangemeld. 
     
  • Alle trainerslicentiehouders, ongeacht hun niveau, ontvangen 4 licentiepunten op niveau 3. De licentiepunten worden na afloop van de dag toegekend op basis van jouw aanwezigheid.

Let op: als je bij inschrijving heb aangegeven dat je licentiehouder en/of lid bent, moet je op 6 april je ledenpas meenemen en bij de inschrijftafel laten zien.

Contact

Patrick Aris (Running20/20), projectcoördinator Wandeltrainersdag in opdracht van KWBN, email: wandeltrainersdag@kwbn.nl

 

Inloggen extranet


  • OAD
    Nederlandse Loterij