Naar de inhoud
 

Zet verandering in beweging!

Word Fitstap coach

Als FitStap coach ben jij hét aanspreekpunt voor jouw deelnemers. Jij motiveert ze, inspireert ze en stimuleert ze om in beweging te komen en te blijven. Jij leert de deelnemers (weer) plezier te hebben in wandelen. Daarnaast help jij ze op weg naar een nieuwe, gezonde leefstijl. Jij zet de deelnemers in beweging om daadwerkelijk te veranderen.

De eerstvolgende opleiding staat gepland op 1-2 oktober 2021 in omgeving Utrecht. Klik hier om je in te schrijven voor deze opleiding.

Over FitStap

In samenwerking met professionele partners ontwikkelde KWBN een compleet beweegprogramma. Hierin staat de combinatie van een gezonde geest in een vitaal lichaam centraal. Binnen FitStap is er – naast beweging – ook aandacht voor voeding(sadvies), mental coaching en cognitieve fitness. De deelnemers worden tijdens het programma begeleid door een gecertificeerde FitStap coach. Lees hier meer over het programma FitStap.

Of beluister het interview dat FitStap coach Jolanda Hogenbirk gaf aan de radio-omroep van Buurtzorg Amsterdam.

Erkend beweegprogramma

Het FitStap programma is ontwikkeld door de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) in samenwerking met professionele partners, waaronder de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN University of Applied Sciences). Het programma heeft een erkenning van het Kenniscentrum Sport en is "Goed onderbouwd". Inmiddels zijn er ook gesprekken met diverse patiëntenverenigingen, zorgverleners, overheden en verzekeraars. De reacties op het beweegprogramma vanuit deze hoek zijn zeer positief!

App en online dashboard

Als FitStap coach krijg je de beschikking over een verantwoord opgebouwd trainingsprogramma inclusief theoretische onderbouwing. Bij het begeleiden van de deelnemers word je ondersteund door de digitale hulpmiddelen van FitStap: de app (voor deelnemers) en het dashboard (voor coaches).

De deelnemers ontvangen via de app wekelijks een beschrijving van hun twee zelfstandige trainingsmomenten, opdrachten op het gebied van voeding en coaching en tips over coaching, cognitieve fitness, leefstijl en voeding. In het dashboard zie je de vorderingen van jouw deelnemers en kun je bijsturen waar nodig.

Tijdens de wekelijkse groepstrainingen heb je persoonlijk contact met jouw deelnemers. Iedere training wordt afgesloten met een gezamenlijk gesprek waarin ervaringen worden gedeeld en vragen gesteld kunnen worden. Gedurende de week heb je, waar nodig, contact met de deelnemers via de online chatservice en geef je feedback op de gemaakte opdrachten.

 

 

Tijdsbesteding

De tijdsbesteding voor FitStap bedraagt gemiddeld per week 3 à 5 uur.

Promotie en werving

KWBN is verantwoordelijk voor de landelijke promotie van FitStap. Het onderhoud van de website www.fitstap.nl, de acties op social media en de landelijke promotiecampagnes regelt KWBN. Voor de werving van deelnemers is iedere coach zelf verantwoordelijk. Het is dan ook belangrijk dat je een lokaal netwerk hebt of opbouwt. KWBN ondersteunt je bij de werving. Zo krijgt iedere coach de beschikking over de FitStap toolkit. Deze bevat onder andere wervingsmiddelen, zoals foto- en videomateriaal, flyers, posters en online banners.

Inspireren

FitStap coaches kunnen elkaar onderling inspireren via de besloten Facebookgroep. Hierin worden ervaringen gedeeld en ideeën uitgewisseld. Via de online nieuwsbrief houdt KWBN je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom FitStap.

Lees verder

 

 


Voordelen voor jou

  • Vergroot je inkomsten met een commercieel interessant programma geschikt voor een grote doelgroep.
  • Profiteer van de landelijke campagne ter promotie van het programma en de wervingsmiddelen die je ter beschikking krijgt.
  • Verbind je aan een deskundig opgezet programma met professionele middelen zoals een website en speciaal ontwikkelde app.
  • Verrijk jouw kennis op het gebied van voedingsadvies, cognitieve fitness, coaching en veelvoorkomende aandoeningen (zoals diabetes, hart- en vaatziekten, obesitas en artrose).