Naar de inhoud
 

De uitdaging

Als FitStap coach ben je meer dan alleen een wandeltrainer. Je activeert gedragsverandering. De opdrachten en tips die deel uitmaken van het programma ondersteunen je daarbij. Deze worden via de FitStap app automatisch ter beschikking gesteld aan de deelnemers. Het stelt hen onder andere in staat voor zichzelf heldere doelen te stellen en er stapje voor stapje naartoe te werken deze ook te bereiken. En daar ligt ook een belangrijke taak voor jou als FitStap-coach. Je denkt mee over de haalbaarheid van de gestelde doelen en stuurt waar nodig bij.

Coachen en motiveren

FitStap is een uniform beweegprogramma. De wekelijkse groepstrainingen zijn uitgewerkt in een lesformulier. Tijdens de groepstraining ligt jouw rol, naast uitleg en oefening van beweegtechnieken, met name op het motiveren van je deelnemers. Tijdens de training en het groepsgesprek na afloop peil je de stemming. Wie ‘zwemt’ en heeft een extra hart onder de riem nodig? Hoe kun je de groepsdynamiek zo beïnvloeden dat deelnemers ook steun aan elkaar hebben? En met wie neem je contact op voor extra individuele begeleiding?

Als coach krijg je toegang tot jouw persoonlijke FitStap dashboard. Op een speciale webpagina volg je de vorderingen van jouw deelnemers. Liggen ze nog op koers? Hebben ze op bepaalde onderdelen hulp nodig? Via de chatfunctie onderhoud je ook buiten de groepstraining om contact met jouw deelnemers.

Naast het monitoren van de feitelijke vooruitgang, ligt er een mooie uitdaging op het coachingsvlak. Juist door het persoonlijke contact tijdens de groepstrainingen ben jij als geen ander in staat de deelnemers te helpen hun leefstijl blijvend te veranderen. En zet je verandering in beweging!

Lees hier meer over de rol van de FitStap coach.

Lees verder

 


 


Voordelen voor jou

  • Vergroot je inkomsten met een commercieel interessant programma geschikt voor een grote doelgroep.
  • Profiteer van de landelijke campagne ter promotie van het programma en de wervingsmiddelen die je ter beschikking krijgt.
  • Verbind je aan een deskundig opgezet programma met professionele middelen zoals een website en speciaal ontwikkelde app.
  • Verrijk jouw kennis op het gebied van voedingsadvies, cognitieve fitness, coaching en veelvoorkomende aandoeningen (zoals diabetes, hart- en vaatziekten, obesitas en artrose).