Naar de inhoud
 

FitStap Coach Plus


Welke activiteiten zijn er nodig om FitStap Coach Plus te worden?

 • Je ontwikkelt een Sportfolio. Hierin komen vijf uitgewerkte opdrachten over mentale begeleiding, voeding, cognitieve fitness, chronische aandoeningen en natuurlijk wandelen. Alle opdrachten zijn praktijkgericht. Op basis van eerder behaalde competenties kunnen onderdelen worden overgeslagen. Voorbeelden: een diëtiste hoeft de opdracht voeding niet te doen. Een fysiotherapeut mag de opdracht over chronische aandoeningen overslaan. Dit is maatwerk waar de KWBN graag aan meewerkt.
 • Je verzamelt feedback van een andere FitStap coach en van twee deelnemers aan jouw FitStap programma.  Je kan er voor kiezen om bij een andere FitStap coach “stage” te lopen of je nodigt een andere FitStap coach uit om minimaal twee keer feedback te geven op je groepsles. Ook nodig je twee deelnemers uit om feedback te geven op het gehele traject. Van de verkregen feedback maak je een kort verslag.
 • In de laatste twee weken van de FitStap Coach Plus opleiding doe je de Proeve van Bekwaamheid (examen). Dit examen duurt 30 minuten, exclusief het nagesprek. Deze Proeve van Bekwaamheid wordt op je eigen locatie afgenomen. De beoordelaar komt dus naar jou toe.
 • Je wordt gedurende het hele traject begeleid door een vaste trajectbegeleider. Deze gehele begeleiding vindt online plaats. Er zijn dus geen contactdagen.

Wat vragen we van jou?

 • De kosten voor de FitStap Coach Plus opleiding bedragen € 350,- exclusief BTW. Dit zijn de totale kosten voor de gecertificeerde opleiding, dus inclusief de Proeve van Bekwaamheid en de persoonlijke op maat begeleiding van de trajectbegeleider. Beschik je al over een sportdiploma van NOC*NSF op niveau 3 (bijvoorbeeld als wandelsporttrainer, atletiektrainer, fitness trainer A en B vanuit NLActief) dan bedragen de kosten voor de FitStap Coach Plus opleiding €250 exclusief BTW. Dit omdat je dan al over bepaalde competenties beschikt, waardoor de begeleiding minder intensief hoeft te zijn. NB De opleiding FitStap Coach Plus op niveau 3 komt niet overeen met de opleiding Wandelsporttrainer niveau 3. Dit is inhoudelijk een andere opleiding.
 • Jouw tijdsinvestering voor het Sportfolio bedraagt ongeveer 30 uur. De Proeve van Bekwaamheid (praktijk) inclusief voorbereiding kost ongeveer 8 uur. De begeleiding vanuit de trajectbegeleider beslaat ongeveer 2-4 uur.

Wat mag je verwachten van KWBN?

 • Je ontvangt feedback van een ervaren trajectbegeleider op alle verplichte opdrachten.
 • We schakelen een beoordelaar in om op jouw locatie de Proeve van Bekwaamheid af te nemen.
 • Als je voldoet aan alle eisen ontvang je een erkend diploma op niveau 3 vanuit NOC*NSF.

Binnenkort beschikken we dus over twee opleidingen tot FitStap Coach:

 • FitStap Coach = basisopleiding, gecertificeerd door KWBN
 • FitStap Coach Plus = aanvulling op de basisopleiding, op niveau 3, gecertificeerd door NOC*NSF

Interesse?

We zijn erg benieuwd of jij geïnteresseerd bent in de opleiding FitStap Coach Plus. Daarom vragen we je om een korte vragenlijst in te vullen. Ook als je niet geïnteresseerd bent, horen we dat graag van je. Het invullen kost slechts 2 minuten en is geheel vrijblijvend. Bij interesse nemen we mogelijk contact met je op om verdere informatie uit te wisselen.

Naar de vragenlijst