Naar de inhoud
 

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over FitStap, de opleiding of de licentiestructuur? Wellicht staat jouw vraag en het bijbehorende antwoord hieronder.
Zo niet, stuur dan een e-mail naar: Eric Voet, coördinator Opleidingen.

Inhoud programma

 • Hoe lang duren de wekelijkse groepstrainingen?

De groepstraining duurt 60 minuten. Daarna heb je nog een groepsbespreking over de opdrachten van de afgelopen week en de opdrachten in de komende week.

 • Wat wordt in het programma bedoeld met een zelfstandig trainingsmoment? Kun je dit zelf in vullen als coach? Hoe lang duurt deze in jullie planning per deelnemer?

De zelfstandige training bestaat wekelijks uit twee verschillende trainingen. Deze zijn reeds uitgewerkt en voor de deelnemer beschikbaar via de FitStap app. De eerste is een intervaltraining, de tweede een duurtraining. Elke training duurt ongeveer 60 minuten. De deelnemer kan deze uitvoeren op zijn/haar eigen niveau. De FitStap app noteert de afgelegde afstand en snelheid.

 • Wat houdt het contact via de FitStap app in? Hoeveel tijd kost dit gemiddeld per week?

Een chatfunctie is een onderdeel van de FitStap app voor deelnemers. Als coach krijg je deze berichten binnen op je online dashboard en kun je reageren. Je bent wekelijks gemiddeld 3 tot 5 uur bezig met de groepstraining en het begeleiden van de deelnemers via het dashboard. De ene deelnemer zal meer feedback nodig hebben dan een ander.

 • Wat gebeurt er met de deelnemer als het programma is afgelopen?

Jij bent als FitStap coach het directe aanspreekpunt voor de deelnemer. Na afloop van het programma kun je hem/haar dus wijzen op de andere activiteiten die je aanbiedt. Vanuit FitStap ontvangt de deelnemer na afloop van het programma nog een e-mail waarin hij/zij wordt gemotiveerd om te blijven wandelen.

Kosten

 • Ik heb mij aangemeld voor de training. In het betaalmenu zie ik dat ik €332,75 moet betalen, terwijl volgens mij de kosten €275 zijn.

Het tarief is € 275 excl btw. Vandaar dat het totaal te betalen bedrag via iDEAL € 332,75 is. Na betaling ontvang je een factuur per e-mail met daarop de specificering.

Opleiding

 • Kan ik mij ook aanmelden als ik geen wandeltrainers achtergrond heb?

Gezien de opzet van het beweegprogramma en de vaardigheden die dat vraagt van een trainer/coach is de opleiding tot FitStap coach alleen toegankelijk voor trainers met een niveau 3 achtergrond. Beschik je over een dusdanige opleiding op een ander gebied dan wandelen? Neem dan contact op met Eric Voet, coördinator Opleidingen. Hij bespreekt graag met jou wat de mogelijkheden zijn. 

Heb je AWI-2 afgerond en heb je interesse in de opleiding tot FitStap coach? Neem ook dan contact op met Eric Voet, coördinator Opleidingen. Hij bekijkt graag samen met jou of je versneld een niveau 3-opleiding kunt starten.

Licentie

 • Waarom moet ik aanvullende diploma’s opsturen?

Door een beeld te krijgen van de opleidingen die je hebt gevolgd, krijgen wij een compleet overzicht van jouw kwaliteiten als trainer/coach.

 • Ik ben niet ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Kan ik toch FitStap coach worden?

Het is niet noodzakelijk om een KvK-nummer te hebben. Je kunt je ook als persoon inschrijven, dit hoeft niet per se als bedrijf.

 • Welke eisen stellen jullie aan de trainers die de opleiding gaan volgen?

Klik hier voor een overzicht van de kwalificaties.

 • Komt er een maximaal aantal FitStap coaches per regio/stad/inwonersaantal?

Er is geen beperking in het aantal FitStapcoaches per regio.

Toolkit

 • Hoe ondersteunt KWBN de promotie?

Iedere gecertificeerde trainer krijgt een toolkit met daarin middelen ter ondersteuning van de werving van deelnemers. De toolkit bestaat uit: flyers (zowel gedrukt als digitaal), posters (digitaal bestand) waar je jouw aanbod op kunt vermelden, een PowerPoint presentatie, online banners, film, foto's, concept persbericht, informatieteksten, infograhic, tips voor lokale werving en een FitStap t-shirt.
Via www.fitstap.nl vinden geïnteresseerden meer informatie en kunnen zij zich direct aanmelden voor een programma. Als FitStap coach kun jij je op deze site profileren.

Lees verder

 


Voordelen voor jou

 • Vergroot je inkomsten met een commercieel interessant programma geschikt voor een grote doelgroep.
 • Profiteer van de landelijke campagne ter promotie van het programma en de wervingsmiddelen die je ter beschikking krijgt.
 • Verbind je aan een deskundig opgezet programma met professionele middelen zoals een website en speciaal ontwikkelde app.
 • Verrijk jouw kennis op het gebied van voedingsadvies, cognitieve fitness, coaching en veelvoorkomende aandoeningen (zoals diabetes, hart- en vaatziekten, obesitas en artrose).