Naar de inhoud

Regio West

Even voorstellen …. René B. Janssen.

De nieuwe voorzitter van KWBN Regio West.

 

Als voorzitter van de regio West van de Koninklijke Wandel Bond Nederland is het goed dat de leden, individueel en de aangesloten organisaties weten wie hun voorzitter is, wat hij doet en wat zijn interesses zijn.

Als rechtskundig adviseur voer ik mijn eigen praktijk in Schiedam, maar participeer daarnaast als mede-eigenaar in een aantal andere ondernemingen die te maken hebben met onderwijs en wettelijke beschermingsmaatregelen en schuldenproblematiek. Ook ben ik politiek actief en raadslid in de historische stad Schiedam. Omdat stilzitten geen optie is, werk ik als ondernemingscoach voor Qredits, een organisatie die toeziet op micro- en macrofinancieringen voor bestaande en startende ondernemers.

De afgelopen jaren heb ik als secretaris en later als voorzitter/secretaris van de Zuid Hollandse Wandelsport mijn steentje bijgedragen, en na de fusie van de beide voormalige bonden als bestuurslid van KWBN. Nadat het transitiebestuur begin 2016 werd gekozen en geïnstalleerd, had ik mijn handen vrij om mij op andere wijze voor de bond en de wandelsport in te zetten. Een gesprek met Jan Doodeweerd, de secretaris van de regio West, kwam snel tot stand en tijdens de laatste algemene ledenvergadering was de verkiezing tot uw regio-voorzitter een feit. Ik meen zelfs unaniem. Het vertrouwen dat hieruit spreekt doet mij goed, en ik zal er alles aan doen dit vertrouwen niet te beschamen en in de eerste plaatst de belangen van de leden, de wandelaar en dus de wandelsport te behartigen, verbeteren en te verdedigen.

Nu leest u een kort relaas van iemand die niet stil kan zitten! Maar wandelt uw voorzitter wel, heeft hij daar tijd voor? Het antwoord is volmondig ja! In het wandelen vind ik in mijn drukke en soms jachtige leven ontspanning en rust. En, de meeste oplossingen in het leven worden tijdens rust gevonden. Tijdens het wandelen worden de gedachten geordend en kan je er weer een week op volle kracht tegenaan.

Ik doe het wandelen, maar ook het werk niet alleen. Dit kan alleen doordat ik samenwerk en strijd met mijn prachtige echtgenote, Karin, die ook een wandelaar is, ook bestuurder in de wandelsport is geweest, en met mij samenwerkt. Zonder haar kan ik niet doen wat ik moet en wil doen!

Zoekt u mij rustig eens op de social media op, van Facebook, LinkedIn tot Twitter en maak een connectie! Zoeken gaat makkelijker als u de “B” tussen René en Janssen gebruikt. Er lopen meer heren rond met die naam.

Met een wandelgroet,

René B. Janssen

Eerdere berichten

Inloggen extranet


  • Vrijbuiter Samen buiten
    OAD
    Nederlandse Loterij