Naar de inhoud

Regio West

BTW-plichtig of niet?

KWBN en EY maken materie voor KWBN lidorganisaties inzichtelijk

De KWBN-lidorganisaties zijn verenigingen, stichtingen en bedrijven. De één organiseert 1 wandelevenement per jaar; de ander 10, 20 of nog meer. De één heeft 100 deelnemers per jaar; de ander een veelvoud daarvan. De één genereert alleen inkomsten uit contributies; de ander uit inschrijfgelden, sponsoring en de verkoop van promotieartikelen en catering.

 

KWBN en EY schudden de handen op een mooie samenwerking.

BTW-plichtig, vrijgesteld of gedeeltelijk?
Maar wat betekent dit nu voor de belastingplicht voor KWBN-lidorganisaties? Wanneer en waarover ben je BTW-plichtig? Welke uitzonderingsposities zijn er? En wat moet je als organisatie doen om niet voor onnodige verrassingen te komen staan?

KWBN heeft EY bereid gevonden om samen te werken aan een duidelijk en handzaam document inzake deze kwestie. Het BTW-vraagstuk is dermate ingewikkeld en situatieafhankelijk dat het niet mogelijk is om een blauwdruk te maken die voor elke wandelorganisatie van toepassing is. Wat we wel doen is KWBN-lidorganisaties - in begrijpelijke taal en eenvoudige beelden -  meer inzicht in de ingewikkelde materie te bieden. Deze kun je als organisatie vervolgens als handvat gebruiken om jouw eigen situatie beter te kunnen inschatten. En te voorkomen dat je voor onaangename verrassingen komt te staan.

Het gezamenlijk document van KWBN en EY wordt naar verwachting aan het eind van deze zomer gepubliceerd.  

 

Eerdere berichten

Inloggen extranet


  • Vrijbuiter Samen buiten
    OAD
    Nederlandse Loterij