Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Opleidingen

Als enige in Nederland organiseert KWbN wandelsportopleidingen die gecertificeerd zijn door NOC*NSF. Daarnaast verzorgen we onder eigen vlag de opleiding tot FitStap Coach. Bekijk hier ons complete opleidingsaanbod.

Wandeltrainer met gebalde vuist
Wandeltrainer Bart Putman met FitStap-groep

Opleiding Begeleider Wandelsport (niveau 1)

Vind je het leuk om wandelaars te begeleiden en een verantwoorde en aantrekkelijke route met een groep te lopen? Dan is de opleiding Begeleider Wandelsport voor jou een passende opleiding. De opleiding is vooral praktijkgericht. Tijdens een afwisselend programma leer je hoe je een groep optimaal tijdens een wandeling begeleidt.

Meer informatie over deze opleiding

Digitale opleiding Begeleider Wandelsport (niveau 1)

De opleiding Begeleider Wandelsport op niveau 1 is er ook in een digitale variant. In plaats van een dag op locatie, volg je de opleiding tijdens twee avonden gewoon vanuit huis. Ook in dit geval leer je tijdens een afwisselend programma hoe je een groep optimaal tijdens een wandeling begeleidt.

Meer informatie over deze opleiding
Wandeltrainer Bart Putman met FitStap-groep
Wandeltraining op atletiekbaan

Opleiding Assistent-trainer wandelsport (niveau 2)

Vind je het leuk om de vaardigheden van wandelaars te verbeteren, maar weet je nog niet zo goed hoe je dat moet aanpakken? Als assistent-trainer wandelsport ga je aan de slag met een groepje wandelaars. De oefenstof krijg je van een zelfstandig wandelsporttrainer. Je leert de fijne kneepjes van het vak door intensief met hem of haar samen te werken. Ben je ambitieus? Dan wil je vast doorstromen naar niveau 3.

Meer informatie over deze opleiding

Opleiding Zelfstandig trainer wandelsport (niveau 3)

Ben je gemotiveerd om wandelaars gedurende een langere periode beter te leren wandelen? Geeft het je voldoening om wandelaars naar een doel te loodsen? Durf je het aan om met een groep wandelaars zelfstandig aan de slag te gaan? Als je deze vragen met JA beantwoordt, dan past deze opleiding bij jou. De zelfstandige trainer wordt opgeleid tot een expert in het wandelen. Een veelzijdige en uitdagende opleiding.

Meer informatie over deze opleiding
Wandeltrainster met gebalde vuist
Foto 6 - Opleidingen

Word FitStap Coach

Ben jij een ervaren trainer/coach en wil jij mensen op weg helpen naar een nieuwe, gezonde leefstijl? Een professioneel en erkend beweegprogramma aanbieden, waarbij er naast wandelen ook aandacht is voor voedingsadvies, mentale coaching en cognitieve fitness? Dan is de opleiding FitStap Coach echt iets voor jou.

Meer over opleiding en programma