Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Opleidingen

Wij geloven dat wandelen leidt tot een gezonder en gelukkiger leven. Daarom willen we zoveel mogelijk mensen via wandelen in beweging brengen. Soms hebben wandelaars daarbij behoefte aan professionele begeleiding. Daarom organiseren we als enige in Nederland wandelopleidingen die gecertificeerd zijn door NOC*NSF. Daarnaast bieden we diverse bijscholingen. Bekijk hier ons complete opleidingsaanbod.

Opleidingsdagwb34 Dekwakel Sophietheunissen 2024

Snel naar ...

Opleidingsdagwb6 Dekwakel Sophietheunissen 2024

Word Wandelbegeleider (niveau 1)

Vind je het leuk om wandelaars te begeleiden en een verantwoorde en aantrekkelijke route met een groep te lopen? Dan is de opleiding Begeleider Wandelsport voor jou een passende opleiding. De opleiding is vooral praktijkgericht. Tijdens een afwisselend programma leer je hoe je een groep optimaal tijdens een wandeling begeleidt. 

Meer informatie

Word Assistent Wandeltrainer (niveau 2)

Vind je het leuk om de vaardigheden van wandelaars te verbeteren, maar weet je nog niet zo goed hoe je dat moet aanpakken? Als assistent-trainer wandelsport ga je aan de slag met een groepje wandelaars. De oefenstof krijg je van een zelfstandig wandeltrainer. Je leert de fijne kneepjes van het vak door intensief met hem of haar samen te werken. Ben je ambitieus? Dan wil je vast doorstromen naar niveau 3.

Meer informatie
Opleidingsdagwb37 Dekwakel Sophietheunissen 2024
Wandeltrainster met gebalde vuist

Word Zelfstandig Wandeltrainer (niveau 3)

Ben je gemotiveerd om wandelaars gedurende een langere periode beter te leren wandelen? Geeft het je voldoening om wandelaars naar een doel te loodsen? Durf je het aan om met een groep wandelaars zelfstandig aan de slag te gaan? Als je deze vragen met JA beantwoordt, dan past deze opleiding bij jou. De zelfstandige trainer wordt opgeleid tot een expert in het wandelen. Een veelzijdige en uitdagende opleiding.

Meer informatie

Aandacht voor de gezonde leefstijl

Ben jij zelfstandig wandeltrainer en wil jij mensen op weg helpen naar een nieuwe, gezonde leefstijl? Een professioneel en erkend beweegprogramma aanbieden, waarbij er naast wandelen ook aandacht is voor voedingsadvies, mentale coaching en cognitieve fitness? Dan kun jij je doorontwikkelen met de diverse bijscholingen.

Meer informatie
Foto 6 - Opleidingen
Opleidingsdagwb38 Dekwakel Sophietheunissen 2024

Volg een bijscholing

KWbN organiseert regelmatig bijscholingen voor wandeltrainers. Die vinden plaats op locatie of digitaal in de vorm van een webinar. Ben je licentiehouder? Dan levert het bijwonen van een bijscholing je 1 of meer licentiepunten op. Voor een het actuele bijscholingscholingsaanbod klik op onderstaande link.

Bijscholing

Interesseformulier KWbN Opleidingen