Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Webinars

KWbN organiseert regelmatig webinars voor wandelaanbieders. Sommige zijn bedoeld voor bestuursleden en vrijwilligers van lidorganisaties; andere met name voor wandeltrainers en -coaches. In beide gevallen profiteren de deelnemers van de kennis en ervaring van hun collega's en specialisten uit de praktijk

Tafelgasten webinar Bindingsvormen 2023-2025 op 12 juli 2022

Van een aantal KWbN-webinars kun je de opnamen nog steeds terugkijken en de bijbehorende documenten downloaden. Je vindt ze in onderstaand overzicht. Wil je toekomstige webinars bijwonen? Voor zover ze al gepland zijn, vind je ze in de agenda op deze website. 

Ga naar onze agenda

Webinar 'Bindingsvormen en lidmaatschappen 2023-2025'

Voor bestuursleden van onze lidorganisaties organiseerden we op 12 juli 2022 een webinar over ons nieuwe Bindingsmodel 2023-2025. Het webinar geeft inzicht in de inhoud van het nieuwe model, maar ook in de wensen en behoeften van wandelaars en wandelorganisaties die daaraan ten grondslag liggen. 

Ga naar de opname en presentaties
Wandelaars Exodus Wandeltocht 2022
Vrijwilligers organisatie Rode Kruis Bloesemtocht

Webinar 'Hoe krijg je toestemming van de gemeente?'

Voor tochtorganisatoren organiseerden we op dinsdag 6 juli 2021 een webinar over vergunningverlening in de brede zin van het woord. Presentator Jan Willem Vogels vertelde waarmee een gemeenteambtenaar rekening moet houden bij het beoordelen van een melding of vergunningaanvraag. En welke stappen je als tochtorganisator kunt zetten om het toestemmingstraject positief te beïnvloeden.

Naar de opname en documenten

Webinar 'Alternatieve wandeltochten'

Op 24 maart 2021 organiseerde KWbN een webinar over de organisatie van alternatieve wandeltochten. Vier organisatoren gaven een kijkje in hun keuken en beantwoordden vragen daarover: Gijs den Ouden (RWV), Vincent Pas (Randstad Serie 1980), Theo van der Ham (Wandelsport Dordrecht) en Peter te Velthuis (Tocht om de Noord - Noorder Rondtochten).

Naar de opname en documenten
Afbeelding weerapps
Welke weer-app gebruik jij het liefst?
protocol wandeltochten en evenementen online

Webinar 'Online inschrijven en betalen van KWbN'

Eigentijdse service voor wandelaars en in coronatijd een 'must'. Op woensdag 9 december 2020 organiseerden wij voor tochtorganisatoren een webinar over Online inschrijven en betalen van KWbN. 

Naar de opname en documenten

Webinars 'Coronaproof organiseren'

In augustus en september 2020 organiseerden we drie webinars over het coronaproof organiseren van een wandeltocht. Na de nodige theorie kwam vooral Joop Wesseling, voorzitter van wsv OLAT, aan het woord. Hij vertelde over zijn ervaringen met de eerste coronaproof wandeltocht in ons land, op 11 en 12 juli 2020.

Naar de opname en documenten
Vrijwilligers OLAT Met Mondkapje
wandeltraining-en-wandelgroepen-mogen-weer-beginnen

Webinar 'Trainen in de 1,5 meter samenleving'

Op 22 december 2020 organiseerden we een webinar over het geven van wandeltraining in de 1,5 meter samenleving. De presentatie was in handen van Mette van der Ven en 225 trainers, coaches en begeleiders woonden het webinar bij.

Naar de opname en documenten