Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Wandelen brengt je verder

Lekker buiten actief zijn en ondertussen volop genieten van de natuur! Wandelen is goed voor lichaam en geest en past daarom perfect binnen een gezonde leefstijl. Bijna iedereen kan het en het kan altijd en overal. En omdat je buiten bent, valt er onderweg ontzettend veel te beleven en te ontdekken.

Wandelaars op de hei

Of je nu wandelt om fit en gezond te blijven, om in alle rust de natuur te beleven, om stevig te presteren, om gezellig met andere mensen samen te zijn of om spannende avonturen te beleven; het kan allemaal en in veel gevallen ook nog tegelijk.

Wandelaars bij overstapje in weilanden

Gezond, laagdrempelig en veelzijdig

Zoals elke vorm van beweging is wandelen goed voor je gezondheid, maar het biedt ook heel veel andere voordelen. Wandelen kent weinig drempels, want bijna iedereen kan het, het kan altijd en overal, het levert nauwelijks blessures op en het is ook nog betaalbaar. Omdat wandelen buiten plaatsvindt, valt er onderweg ontzettend veel te beleven en samen met anderen is dat extra leuk en gezellig.

Ontdek alle voordelen van wandelen
Deelnemers Rode Kruis Bloesemtocht 2017

Zelfstandig of samen met anderen

Mede dankzij KWbN zijn er in Nederland volop mogelijkheden om te wandelen. Van wandelpaden en wandelroutes om zelfstandig op pad te gaan, tot georganiseerde wandeltochten en allerlei vormen van wandelen onder deskundige begeleiding. Kies wat het beste bij je past, ga op pad en geniet!

Wandelmogelijkheden
Twee wandelaars bij een rivier

Wandel.nl: volop inspiratie voor wandelaars

Ben jij op zoek naar een mooie wandelroute, een wandeltocht in jouw omgeving of een wandelreis naar het buitenland? Naar betrouwbare informatie over wandeluitrusting, gezondheidstips of verhalen van andere wandelaars? Via ons platform Wandel.nl inspireren we miljoenen wandelaars om in beweging te komen en hun eigen wandelavontuur aan te gaan.

Bezoek wandel.nl
Foto 4 - Over wandelen

Hou je aan de Buitencode

Wandelend, fietsend, vissend, hardlopend, mountainbikend of te paard. Iedereen geniet op z’n eigen manier van de natuur. Om elkaar de ruimte te geven én de natuur te beschermen, is er de Buitencode. Als iedereen de code respecteert, kunnen we allemaal blijven genieten van de natuur. Ruimte voor elkaar, sportief gebaar.

De 5 regels van de Buitencode