Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Beter af met het organisatielidmaatschap van KWbN

Organiseer je wandeltochten, wandelevenementen of andere activiteiten voor wandelaars? Sluit je dan bij ons aan! Als wandelorganisatie heb je de keuze uit drie verschillende lidmaatschapsvormen. Hieronder vertellen we je graag welke service, producten en diensten daar tegenover staan.

Header | Online inschrijven & betalen

Bij KWbN willen we zoveel mogelijk mensen via wandelen in beweging brengen. Met de organisatie van wandelactiviteiten lever je daaraan een belangrijke bijdrage. Daarom zijn we je graag van dienst met onze belangenbehartiging, informatievoorziening, collectieve verzekeringen, innovatieve hulpmiddelen, grootschalige promotiemogelijkheden en nog veel meer.

3 lidmaatschappen

Je hebt de keuze uit 3 verschillende lidmaatschapsvormen: Basis, Evenement Plus en Avond4daagse. Hieronder staan ze kort beschreven; daarna volgt een overzicht met de producten, diensten en tarieven per lidmaatschap. 

Optie 1: Basis

Met het Basislidmaatschap ondersteunen we jouw organisatie met producten en diensten op vier domeinen:
1. Bestuur en Organisatie
2. Wandeltochten en -evenementen
3. Avond4daagse
4. Training en Begeleiding

Voor een Basislidmaatschap betaal je jaarlijks een vaste organisatiebijdrage + een afdracht per tocht/evenement op de Wandelagenda. 

Vrijwilliger Airborne Wandeltocht 2022
(Fotografie: Jurjen Poeles)
Deelnemers Airborne Wandeltocht 2022

Optie 2: Evenement Plus

Met het Evenement Plus-lidmaatschap heb je toegang tot alle producten en diensten van het Basislidmaatschap. Daarnaast kun je onbeperkt tochten op de Wandelagenda plaatsen. Bovendien profiteer je van voordelen bij extra promotie van tochten én bij het gebruik van ons online inschrijfsysteem. Voor informatie en advies heb je bij KWbN een vaste accountmanager. Je betaalt elk jaar alleen een organisatiebijdrage. 

Bekijk hier alle voordelen

Optie 3: Lidmaatschap Avond4daagse

Dit lidmaatschap is er alleen voor (wandel)organisaties die uitsluitend één of meer Avond4daagse(n) organiseren én daarvoor minimaal 50 medailles afnemen bij KWbN. Je kunt gebruik maken van alle producten en diensten van het Basislidmaatschap. Met de bestelling van medailles lever je een stevige bijdrage aan de vereniging KWbN. Daarom betaal je een beperkte organisatiebijdrage en géén afdracht per Avond4daagse. 

Organiseer je naast een Avond4daagse ook één of meer wandeltochten? Dan kies je voor het Basislidmaatschap. Ook dan betaal je géén afdracht voor je Avond4daagse; wél voor de wandeltocht(en).  

Alle voordelen van het Lidmaatschap Avond4daagse
Afbeelding Avond4Daagse

Producten, diensten en tarieven per lidmaatschap: 

Afbeeldingen Website DOW 20232 Organisatielid Bestuur En Organisatie
Afbeeldingen Website DOW 20233 Organisatielid Tochten En Evenementen
Afbeeldingen Website DOW 20234 Organisatielid Avond4daagse
Afbeeldingen Website DOW 20235 Organisatielid Training En Begeleiding

Op bovenstaande tarieven past KWbN vanaf 2024 jaarlijks een inflatiecorrectie toe op basis van de consumentenprijsindex van het CBS.

Zie hier de tarieven voor 2024

Collectiviteitskorting voor KWbN-lidmaatschappen van leden

Heb je leden die via jouw organisatie een KWbN-lidmaatschap (Basis of Compleet) afsluiten? Dan ontvang je een collectiviteitskorting over het contributietarief dat zij moeten betalen. Je kunt die korting teruggeven aan je leden, maar ook investeren in je organisatie of aanbod. De collectiviteitskorting is 30% in 2023, 25% in 2024 en 20% in 2025.

Meer over het KWbN-lidmaatschap voor wandelaars
Organisatie Kwbn

Bondgenoten

Wandelorganisaties staan voor flinke uitdagingen (minder leden, minder vrijwilligers, veel regeldruk). Dankzij de populariteit van wandelen, het Sportakkoord en het Preventieakkoord zijn er echter ook volop kansen. Om voor wandelaars relevant te blijven, is het van belang dat we de infrastructuur en het aanbod van wandelorganisaties verder ontwikkelen, versterken, professionaliseren. Wandelorganisaties die daar actief aan meewerken, beschouwen we als Bondgenoot. 

Lees meer over het bondgenootschap

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd in aansluiting bij KWbN of heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via rechtspersoonlijkheid@kwbn.nl of 06-48403731. Hier helpen we je direct verder of we brengen je in contact met een KWbN-ambassadeur bij jou in de buurt.

Meer informatie over lid worden bij KWbN

Klik op onderstaande button voor meer informatie rondom lidmaatschap bij KWbN.

Lid worden