Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Over KWbN

Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN) is de grootste wandelorganisatie van Nederland. Wij geloven dat wandelen tot een gezonder en gelukkiger leven leidt. Daarom willen we zoveel mogelijk mensen via wandelen in beweging brengen. Onze rol: inspireren, motiveren, ondersteunen en verbinden.

Twee wandelaars slaan de handen ineen

Onze ambitie en overtuiging

KWbN wil structureel bijdragen aan een gezonder, fitter en vitaler Nederland door zoveel mogelijk mensen via wandelen in beweging te brengen. We zijn ervan overtuigd dat wandelen de meest laagdrempelige, duurzame en veelzijdige vorm van bewegen is en daarom geschikt voor iedereen.

Ontdek hier wat wandelen voor jou kan betekenen

Strategie en beleid

We ondersteunen, inspireren en verbinden iedereen die iets met wandelen doet of wil doen. Dat doen we rechtstreeks of via onze programma's en platforms. Onze diensten zijn gebaseerd op (veranderende) vraag uit de markt. We ontwikkelen ze op maat met en voor wandelaars, wandelaanbieders, maatschappelijke en zakelijke partners.

Onze doelstellingen leggen we vast in jaarplannen, onze resultaten in jaarverslagen. Onderstaand vind je de meest recente. 

Foto 1 - Programma's (1)

Onze jaarstukken

Foto 2 - Programma's

Onze programma's en platforms

KWbN is de organisatie achter bekende wandelmerken als Wandel.nl, Avond4daagse en (Via) Vierdaagse. Samen met Training & Begeleiding en Verenigingsondersteuning vormen zij de 5 kernprogramma's van waaruit wij opereren. Onder Training & Begeleiding valt ook FitStap, ons beweegprogramma voor een gezondere leefstijl. 

Meer over onze programma's en platforms

Onze organisatie

Wij zijn een hybride organisatie, die zowel leden als wandelconsumenten bedient. Daarbij combineren we ons verenigingskarakter met de kenmerken van een bedrijf. Ons besturingsmodel en onze organisatie zijn daarop ingericht. We werken vanuit wandelstad Nijmegen, maar onze medewerkers en KWbN-vrijwilligers zijn in het hele land actief.  

Meer over onze organisatie
Bondsbureau Medewerkers
Deelnemers Airborne Wandeltocht 2022

Onze partners

Wat we allemaal doen, doen we niet alleen. Om wandelaars zo goed mogelijk van dienst te zijn, werken we samen met een groot aantal partners. Dat zijn bedrijven en organisaties die voor KWbN en wandelaars over relevante kennis, netwerken, producten en diensten beschikken. Samen inspireren en faciliteren we wandelaars om – elk op hun eigen manier - met plezier en verantwoord op pad te gaan.   

Maak kennis met onze partners

KWbN en duurzaamheid

Voor KWbN is duurzaam denken en werken vanzelfsprekend. We voelen ons medeverantwoordelijk voor het leefbaar houden van onze aarde. En we zijn ervan overtuigd dat ook wij hierin - samen met onze wandelorganisaties, partners en wandelaars - een rol kunnen spelen. Uiteraard werken we op ons kantoor zo duurzaam mogelijk. We scheiden afval, zetten de verwarming niet te hoog, vervangen post zoveel mogelijk door e-mail, maken gebruik van een fietskoerier, recyclen oude materialen en maken zoveel mogelijk gebruik van fiets/ov of we carpoolen. Logisch vinden wij. Maar we vinden dat we, samen met jou, meer kunnen en moeten doen!

Zo kijkt KWbN naar duurzaamheid
Aarde met teken recycling
Foto: Pixabay/anncapictures