Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Trainen en coachen

Geen veilige en plezierige wandelsport zonder professionele begeleiding. KWbN ondersteunt wandelsporttrainers en -coaches met opleidingen, licenties, bijscholingen, oefenstof, informatie, tips en advies.

Header | Trainen en coachen
Wandeltrainster met gebalde vuist

Opleidingen

Wij geloven dat wandelen leidt tot een gezonder en gelukkiger leven. Daarom willen we zoveel mogelijk mensen via wandelen in beweging brengen. Soms hebben wandelaars daarbij behoefte aan professionele begeleiding. Daarom organiseert KWbN als enige in Nederland wandelopleidingen die gecertificeerd zijn door NOC*NSF. Daarnaast verzorgen we onder eigen vlag de opleiding tot FitStap Trainer. Bekijk hier ons complete opleidingsaanbod en welke opleidingen voor de komende periode staan gepland. 

Onze opleidingen en opleidingsagenda
Wandeltrainersdag 2023 tempo lopen

Licentie

Als gediplomeerd wandelsporttrainer kun je bij KWbN een trainerslicentie aanvragen. Zo'n licentie is 4 jaar geldig. Je kunt hem behouden door regelmatig bijscholingen of een opleiding te volgen. Zo blijf je actief nieuwe inzichten opdoen en draag je bij aan de kwaliteit van de wandelsport. Het behoud van je trainerslicentie geeft je bovendien juridische bescherming.

Meer over de trainerslicentie van KWbN
Bijscholing

Bijscholing

KWBN organiseert regelmatig bijscholingen voor wandelsporttrainers en –coaches. Die vinden plaats op locatie of digitaal in de vorm van een webinar. Ben je licentiehouder? Dan levert het bijwonen van een bijscholing je 1 of meer licentiepunten op.

Lees meer over Bijscholing
Wandeltrainers geven elkaar een high five

Oefenstof

In de trainerswereld van het wandelen is het een regelmatig terugkerende vraag: heb je nog leuke oefenstof? We roepen trainers en coaches op om geschikte oefenstof te delen en samen een complete kennisbank op te bouwen. Zelf hebben we al een begin gemaakt met een aantal inspiratiefilmpjes. 

Bekijk de inspiratiefilms
Tips Van En Voor Wandeltrainers

Tips van en voor wandeltrainers

Van trainingsvormen tot marketing en verlichting in donkere tijden. Op deze pagina vind je tips over alle mogelijke onderwerpen waarmee je als wandeltrainer te maken hebt. De tips zijn afkomstig van ervaren collega's, dus doe er je voordeel mee!

Lees hier alle tips
Trainingsgroep in bos met ochtendmist

Nieuwsbrief

Sinds februari 2021 geeft KWbN een gratis nieuwsbrief voor wandelsporttrainers, -begeleiders en -coaches uit. Deze nieuwsbrief verschijnt tien keer per jaar. Hij houdt je op de hoogte van actuele ontwikkelingen en biedt inspiratie voor je eigen trainings- of coachpraktijk. Wil je de nieuwsbrief zelf ook ontvangen? Meld je dan vooral aan!

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Advies op maat

Heb je vragen over onze producten en diensten voor trainers en coaches? Een specifieke behoefte, een goed idee of een probleem waarover je graag met een deskundige wilt sparren? Stuur dan een e-mail naar opleidingen@kwbn.nl en we zullen zo snel mogelijk reageren.