Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Wandelsportopleidingen vergoed via Sportakkoord

Wandelen is populairder dan ooit, maar er is een flink tekort aan goed opgeleide wandelsporttrainers. Wandelverenigingen en andere wandelaanbieders beschikken namelijk niet altijd over de financiële middelen om er voldoende op te leiden. Goed nieuws dus, dat dit dankzij subsidie vanuit het Nationaal Sportakkoord wél mogelijk is.

Wandeltraining

Sportakkoord

Goed nieuws! De opleidingen Wandelbegeleider (niveau 1) en Assistent Wandeltrainer (niveau 2) zijn als service opgenomen in het Sportakkoord.

Dit betekent dat deze opleidingen vanuit het Sportakkoord worden gefinancierd en er voor deelnemers geen kosten aan verbonden zijn. Hiervoor kun je als wandelorganisatie of -aanbieder een aanvraag doen bij de adviseur lokale sport in jouw gemeente.

Stappen aanvragen service

  1. Verzamel minimaal 4 deelnemers. Die mogen allemaal van jouw eigen organisatie zijn, of je doet een gecombineerde aanvraag met wandelverenigingen of -aanbieders uit de omgeving.

  2. Doe een aanvraag bij jouw adviseur lokale sport. Daarvoor kun je gebruik maken van deze voorbeeldtekst. Heb je geen contactgegevens van de adviseur lokale sport in jouw gemeente? Dan kun je deze opvragen door een mail te sturen naar sportakkoord@nocnsf.nl.

  3. De adviseur lokale sport geeft akkoord op de aanvraag en geeft dit door aan KWbN.

  4. KWbN neemt contact met je op om samen een moment te plannen voor de opleiding.

  5. De opleiding wordt georganiseerd en je kunt als vereniging met de aangevraagde opleiding aan de slag!

Wil je meer informatie of hulp bij het aanvragen van de opleiding? Neem dan contact op met Kim Schonenberg (opleidingen@kwbn.nl).

Downloads