Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Organiseren

Kennis en informatie over het organiseren van wandeltochten en -evenementen.

Bord vogelbroedgebied  verboden toegang

Toestemming voor wandeltocht in natuurgebied

Organiseer je een wandeltocht of Avond4daagse die over natuurterrein loopt? Overleg dan ruim van tevoren met de terreineigenaar wat op de gewenste datum wel en niet mogelijk is. Doe dat in elk geval voordat je de tochtdatum breed bekend maakt en routes gaat uitzetten. Gebiedstoestemming is namelijk niet vanzelfsprekend, zoals een aantal tochtorganisatoren recent heeft ervaren.  

Meer over toestemming van terreineigenaren

Regeling Tegemoetkoming Kosten Natuurmonumenten 2022

Organiseer je in 2022 een wandeltocht in gebied van Natuurmonumenten? Dan kun je een beroep doen op de Regeling Tegemoetkoming Kosten Natuurmonumenten. Daarmee vergoedt KWbN de toestemmingskosten voor je tocht en eventuele kosten per deelnemer (tot een maximum van 1.000 deelnemers).

Meer over de regeling
Houten brug bij weiland

Online Calamiteitenplan

Veiligheid bij evenementen krijgt in ons land steeds meer aandacht. Exclusief voor lidorganisaties ontwikkelde KWbN daarom het Online Calamiteitenplan. Met dit computerprogramma creëer je voor elke wandeltocht binnen 2 uur een calamiteitenplan op maat. Dat plan voldoet dan ook aan alle actuele wet- en regelgeving. 

Meer over het Online Calamiteitenplan
Foto 1 - Organiseren
protocol wandeltochten en evenementen online

Online inschrijven en betalen

Vooraf makkelijk inschrijven én betalen, op elk moment van de dag. Steeds meer tochtdeelnemers verwachten het en in coronatijd is het zelfs een must. Voor lidorganisaties beschikt KWbN over 2 systemen voor online inschrijven en betalen. Eén voor Avond4daagsen en één voor overige wandeltochten en -evenementen. De voordelen zijn hetzelfde: eigentijdse service voor je deelnemers, zelf efficiënter werken en volop ondersteuning van KWbN.

Meer over Online Inschrijven van KWbN