Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Vergunningen en toestemming

Organiseer je een wandeltocht of Avond4daagse, dan is de kans groot dat je een vergunning aan moet vragen. Loopt jouw tocht over een natuurterrein, dan moet je ook toestemming vragen aan de terreinbeheerder. Op deze pagina vind je informatie, tips en adviezen over het aanvragen daarvan.

Vergunningenservice Klein3

Vergunningenservice

Heeft jouw organisatie moeite met het aanvragen van vergunningen of toestemming van terreineigenaren? Dan kun je vanaf april 2024 terecht bij het Vergunningenloket van KWbN en Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU).

Vergunningenservice

Toegenomen bijdrage gebruik van de natuur

Gaat jouw tocht door een natuurgebied, dan heb je toestemming nodig van de terreinbeheerder. Vaak is hier een bijdrage aan gekoppeld. De laatste tijd stijgt deze. Wat kun je doen als je hiermee geconfronteerd wordt?

Hoe om te gaan met toegenomen bijdrage voor gebruik van de natuur

Visie KWbN op gebruik buitenruimte

Voor wandelaars is de natuur erg belangrijk. Wandelorganisaties krijgen echter met steeds meer uitdagingen te maken. Ingewikkelde vergunnings- en toestemmingsprocedures, afsluitingen van natuurgebieden en toenemende bijdragen voor het gebruik van de natuur. Hoe kijken we daar als KWbN tegenaan, waar zetten we ons voor in en wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen?

KWbN en gebruik van de buitenruimte