Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Vergunningenservice

Heeft jouw organisatie moeite met het aanvragen van vergunningen of toestemming van terreineigenaren? Dan kun je vanaf april 2024 terecht bij de Vergunningenservice van KWbN en Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU).

Logo Vergunningenservice

Aanleiding

Het organiseren van wandeltochten wordt steeds complexer en duurder. Dat geldt voor het aanvragen van vergunningen bij gemeenten en provincies, toestemming van terreinbeheerders, natuurtoetsen, stikstofberekeningen, het opstellen en uitvoeren van een calamiteitenplan.  

Voor wandelorganisaties – die grotendeels uit vrijwilligers bestaan – brengt dat veel werk en soms ook financiële zorgen met zich mee. Naast een landelijke lobby (die vaak een lange adem behoeft), wil KWbN wandelorganisaties op korte termijn helpen met het bureaucratische proces. Daarom bundelden we de krachten met de NTFU, die tegen dezelfde uitdagingen aanloopt. Samen introduceerden we begin april de Vergunningenservice.

Hoe werkt de Vergunningenservice?

Loop je vast bij het aanvragen van een vergunning of toestemming dan kun je contact opnemen met Natasha Wijgerse van de Vergunningenservice. Zij kan je met advies en waar nodig met concrete acties verder helpen. Je kunt bij haar terecht met bijvoorbeeld de volgende vragen:

  • In het formulier om een vergunning of toestemming aan te vragen, staan vragen die ik niet begrijp of waarvan ik niet weet wat ik in moet vullen.
  • Ik krijg geen toestemming voor mijn tocht, maar ben het niet eens met de reden waarom niet.
  • De kosten die aan mij berekend worden, kloppen volgens mij niet maar ik vind daarover geen gehoor bij de vergunning- of toestemmingverlenende partij.
  • Ik moet een stikstofberekening uitvoeren, maar heb geen idee hoe ik dat moet doen.
Natasha Wijgerse (1)

Zo bereik je de Vergunningenservice

Natasha Wijgerse is projectmedewerker van de gezamenlijke Vergunningenservice van KWbN en NTFU. Met haar ruime ervaring en kennis helpt zij wandel- en fietsorganisaties bij het aanvragen van vergunningen en toestemming. Daarnaast overlegt zij met terreinbeheerders en gemeenten. Ook gaat zij organisaties ondersteunen met kennis, opleiding en tools die het aanvragen vergemakkelijken, zodat zij in staat zijn om de aanvraag en lobby in de toekomst zelf te doen. Je kunt Natasha bereiken via: n.wijgerse@kwbn.nl.

Neem contact op met Natasha