Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Tips van en voor wandeltrainers

Van trainingsvormen tot marketing en verlichting in donkere tijden. Op deze pagina vind je tips over alle mogelijke onderwerpen waarmee je als wandeltrainer te maken hebt. De tips zijn afkomstig van ervaren collega's, dus doe er je voordeel mee!

Header | /wandeltrainer-bijscholingen

Deze tips verschenen eerder in de KWbN-nieuwsbrief voor wandeltrainers. Wil je elke maand nieuwe tips direct in je mailbox? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief via info@kwbn.nl

Norbert

Superfood: boekweit

Boekweit is terug van weggeweest. Vooral langeafstandwandelaars hebben er profijt van. Wandeltrainer Norbert somt de voordelen op.

Lees hier de voordelen
Wandeltraining Successen Vieren

Koers houden

Eerder gaf Monique Jansma tips om wandelaars te helpen bij het stellen van doelen. Nu gaan we een stap verder. Hoe blijf je samen met je deelnemers op koers? Ofwel: hoe zorg je ervoor dat de gestelde doelen niet alleen maar voornemens blijven? Wanda Catsman geeft tips om de motivatie en progressie van je wandelaars te blijven ondersteunen. 

Lees hier de tips van Wanda
Videoanalyse Lopen Schoen

Videoanalyse

Als wandeltrainer zoek je continu naar manieren om de prestaties en techniek van jouw wandelaars te verbeteren. Videoanalyse is daarbij een krachtig hulpmiddel. Wandeltrainer Catsman vertelt je meer over de voordelen en met welke middelen je videoanalyse in je wandeltraining kunt integreren.  

Meer over videoanalyse
Monique Jansma

Doelen stellen

Nieuwe deelnemers of deelnemers met goede voornemens aan het begin van een nieuw jaar? Dan heb je een mooie uitdaging om samen haalbare doelen te stellen. Wandeltrainer en opleider Monique Jansma geeft aan waarop je daarbij moet letten. 

Bekijk de tips van Monique
Pexels Joshua Miranda 4272161

Trainen in de kou

Voor veel mensen kost het in de winter iets meer moeite om lekker naar buiten te gaan om te trainen. Wanda Catsman deelt tips waarmee je jouw deelnemers kunt motiveren om toch te komen.

Bekijk de tips van Wanda
Monique Jansma Portret 1280

Marketing

Hoe kom je als wandeltrainer aan deelnemers en hoe krijg je je ideeën en projecten van de grond? Prangende vragen waar Monique Jansma in de vorm van 5 tips antwoord op heeft. 

Bekijk de tips van Monique
Wandelaars met verlichting (1)

Zichtbaarheid in het donker

Als wandeltrainer ben je verantwoordelijk voor je wandelgroep. Als de dagen korter worden en de avonden langer, is het van groot belang om de zichtbaarheid van je groep te vergroten. Wanda Catsman geeft tips om veilig met je wandelaars op pad te gaan.

Lees de tips van Wanda
Wandeltrainer Linda Schuurs

Ontspanning en rust

Tijd nemen voor een wandeling geeft je ontspanning en rust. Hiermee blijf je stress de baas. Met oefeningen van Linda Schuurs help je jouw wandelaars (nog) meer in verbinding te komen met zichzelf. 

Bekijk de oefeningen van Linda