Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Tip van wandeltrainer Wanda Catsman

"Sta niet te lang stil en zorg voor een warme afsluiting"

Voor veel mensen kost het in de winter iets meer moeite om lekker naar buiten te gaan om te trainen. Wanda Catsman deelt tips waarmee je jouw deelnemers kunt motiveren om toch te komen.

Wandelschoenen in de sneeuw
 1. Zorg altijd voor een veilige omgeving
  Wanneer sneeuw of ijzel voorspeld is, is het niet verstandig om te gaan wandelen. Laat jouw deelnemers weten met welke weersomstandigheden een training geannuleerd wordt. Hierdoor weten de deelnemers dat een training altijd veilig is.

 2. Pas je training aan op de weersomstandigheden
  Nu het kouder wordt is het verstandig om niet te lang stil te blijven staan. Pas je warming-up en cooling-down aan, zorg dat deze meer dynamisch zijn, waardoor deelnemers niet teveel afkoelen omdat ze lang stilstaan.

 3. Deel tips over de juiste kleding
  In de winter kleden we ons snel te dik aan. Zodra je gaat bewegen krijg je het warm. Maar als je gaat zweten word je nat en koel je heel snel af. Zorg dat je deelnemers zich niet te warm kleden. Het algemene advies is om je te kleden alsof het 10 graden warmer is. En geef ze het advies om de kleding in laagjes op te bouwen. Krijgen ze het toch te warm, dan kunnen ze een laagje uittrekken
 1. Samen trainen motiveert
  Laat je deelnemers zich in de appgroep aanmelden en niet afmelden. Wanneer deelnemers zien dat anderen komen, motiveert dat om zelf ook te komen. Wanneer deelnemers zien dat veel mensen zich afmelden, hebben ze sneller de neiging om zelf ook niet te komen. Dus vanaf nu alleen nog aanmelden in de groep i.p.v. afmelden.
 1. Zorg voor een warme afsluiting
  Het sociale momentje na de training is altijd belangrijk, maar na een training is de kou misschien nog wel belangrijker. Samen opwarmen bij een kopje koffie of thee is heel gebruikelijk. Maar je kunt er een extra verwenmomentje van maken door warme chocolademelk of een kopje soep aan te bieden. Kondig dit vooraf aan in de app, dit stimuleert extra om te komen.