Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Tip van wandeltrainer Linda Schuurs

"Zo kom je in verbinding met jezelf"

Tijd nemen voor een wandeling geeft je ontspanning en rust. Hiermee blijf je stress de baas. Met onderstaande oefeningen van Linda Schuurs help je jouw wandelaars (nog) meer in verbinding te komen met zichzelf.

Header | "Zo kom je in verbinding met jezelf"
  1. Stress kun je aan je ademhaling herkennen. Sta even een momentje stil om er op te letten hoe deze verloopt. Als je gestresst bent, dan gaat de ademhaling geforceerd, gejaagd en voelt hoog in de borst. Er ontstaat een gevoel van spanning en alle energie gaat naar je hoofd en je gedachten. Als de ademhaling laag en diep is, zul je meer ontspanning ervaren. Het lichaam uitrekken, diep in en daarna uitademen helpen bij het loslaten van spanning. 

  2. Door je aandacht naar je voeten te brengen, kun je meer gaan gronden/aarden en haal je de energie uit je hoofd. Een visualisatie daarbij: breng je aandacht naar je voeten en stel jezelf voor dat je voeten een paar laarzen zijn. Je stapt vervolgens in je laarzen en laat het gewicht van je hele lichaam in die laarzen zakken. 

  3. Oefening voor de voeten: verdeel je gewicht over beide voetzolen, evenveel links als rechts. Wikkel dan om en om de voeten af over de grond. 

  4. Laat spanning letterlijk de grond in zakken. Buig voorover (let op dat de knieën niet op slot zijn) en laat je hoofd loshangen. Adem in deze rustige houding naar je buik en ontspan je schouders. Bij het weer omhoogkomen en oprollen van de wervelkolom zorg je dat je buik is ingetrokken. Om duizeligheid tegen te gaan (bij het omhoogkomen) kun je een paar keer je schouders naar achter rollen. Je kunt een paar keer rustig op- en afrollen en de wervelkolom soepel maken. Op deze manier breng je je zenuwstelsel tot rust en krijg je een soepele rug!

  5. Als tip voor na de wandeling is het goed om je voeten te (laten) masseren om te gronden en de energie uit je hoofd te halen. Een voetenbadje is ook heel ontspannen en laat alle spanning in het water achter!