Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Oefenstof voor trainers en coaches

In de trainerswereld van het wandelen is het een regelmatig terugkerende vraag: heb je nog leuke oefenstof? Als we iets nieuws vinden, kunnen we twee beslissingen nemen: houd ik de informatie voor mezelf of ga ik hem delen, zodat we samen meer wandelaars kunnen bereiken? Ons uitgangspunt is duidelijk, graag delen!

Header | Oefenstof voor trainers

Bouw mee aan een complete kennisbank!

De gevonden of zelf bedachte oefenstof laten we natuurlijk eerst checken door experts, voordat we het op deze website plaatsen. Uiteindelijk hopen we een degelijke kennisbank te ontwikkelen waar iedere wandelsporttrainer en -coach graag gebruik van maakt. Oefenstof kun je ter beoordeling aan ons doorsturen via opleidingen@kwbn.nl.

Inspiratiefilm: been- en balansoefeningen

Tijd voor been- en balansoefeningen in de vrije natuur. Zoek een rustig plekje op en train de benen aan alle kanten. Daarna de bekende squats en lunges in allerlei variaties. En als kers op de taart: een combi van een kracht- en een balansoefening voor de benen….

Bekijk de inspiratiefilm
Been en balansoefening in de vrije natuur
Foto 1 - Warming Up

Inspiratiefilm: dynamische warming-up

De warming-up dient ervoor om warm te worden. Veel trainers starten met een stukje wandelen en gaan daarna stilstaand losmakende oefeningen doen. Daarmee wordt het effect van het warmlopen ondermijnd: de hartslag en de bloedverdeling gaan weer terug naar de rustsituatie. Mette van der Ven maakte een film met losmakende oefenvormen die je met je deelnemers lopend kan doen. 

Bekijk de inspiratiefilm

Inspiratiefilm: krachttraining bij bankjes

Geef jij een wandeltraining in een bos of park waar ook bankjes staan? Gebruik deze banken dan een keer om krachtoefeningen te doen. Je kunt zowel buikwaarts als rugwaarts werken. Zelfs zittend op de bank kun je oefeningen doen! In deze inspiratiefilm van Mette van der Ven vind je mooie voorbeelden. Mét aanwijzingen hoe je één en ander organiseert als je voor je groep maar 1 of 2 bankjes hebt. 

Bekijk de inspiratiefilm
Foto 2 - Oefenstof voor trainers