Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Inspiratiefilm: dynamische warming-up

De warming-up dient ervoor om warm te worden, maar wat houdt dat in? De hartslag gaat omhoog, de bloedverdeling in het lichaam verandert en de enzymprocessen in de spieren komen op gang. Bovendien wordt de synovia (de gewrichtssmeer) soepel en kunnen de gewrichten na een goede warming-up meer worden belast. Link naar Oefenvormen warming-up

Header | Warming up wandelen

Veel trainers starten met een stukje wandelen en gaan daarna stilstaand losmakende oefeningen doen. Daarmee wordt het effect van het warmlopen ondermijnd: de hartslag en de bloedverdeling gaan weer terug naar de rustsituatie. En dat terwijl je een heleboel losmakende warming-up oefeningen ook tijdens een verplaatsing kunt doen. 

In bijgaande film van Mette van der Ven zie je een aantal voorbeelden van hoe je al lopend losmakende oefenvormen kunt doen. Begin eenvoudig. Kunnen je deelnemers meer aan? Breid de oefenvormen dan uit tot een combinatie van een been- en een armoefening. Tenslotte kun je de warming-up van je training nog spannender maken door een beetje braintraining toe te voegen. Je deelnemers zijn klaar voor de rest van de training!