Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Onze programma's en platforms

KWbN is de organisatie achter bekende wandelmerken als Wandel.nl, Avond4daagse en (Via) Vierdaagse. Samen met Training & Begeleiding en Verenigingsondersteuning vormen zij de 5 kernprogramma's van waaruit wij opereren. Onder Training & Begeleiding valt ook FitStap, ons beweegprogramma voor een gezondere leefstijl. 

Header | Platform individuele leden

Wandel.nl

Wandel.nl is ons inspiratieplatform voor wandelaars. Via de website, nieuwsbrief, sociale media, app en het magazine Wandel.nl bieden we dagelijks unieke content op het gebied van tochten, routes, gezondheid, uitrusting en reizen. In onze database beschikken we over de profielen van 2,3 miljoen wandelaars. Die kunnen we zo gericht uitnodigen om hun eigen wandelavontuur aan te gaan.

Op zoek naar wandelinspiratie? Ga naar wandel.nl
Schone Avond4daagse zwerfafval

Avond4daagse

De Avond4daagse is in ons land een ware traditie en voor kinderen van 6-12 jaar nog steeds één groot feest. Onder de vlag van KWbN vinden jaarlijks 600 Avond4daagsen plaats. Daarmee brengen we zo'n half miljoen vooral jonge deelnemers wandelend in beweging. KWbN verzorgt de landelijke promotie en voorziet organisatoren van informatie, advies, promotiematerialen én de felbegeerde Avond4daagse-medailles.

Zelf een Avond4daagse lopen of organiseren?

Ga naar avond4daagse.nl

4Daagse en Via Vierdaagse

Via Vierdaagse is het voorbereidingsprogramma voor debutanten van de 4Daagse in Nijmegen. Via Vierdaagse-deelnemers krijgen professionele begeleiding via de Wandel.nl-app en zijn verzekerd van een startbewijs voor de 4Daagse. Tijdens de 4Daagse zelf zijn we aanwezig met een stand op de Wedren en met de KWbN Rustpost langs de routes. Op die rustpost ontvangen en verzorgen we gemiddeld 10.000 KWbN-leden en hun wandelmaatjes per dag.  

Meer informatie over Via Vierdaagse
Afbeelding 1 | €5 Korting Op Vierdaagse Nijmegen En Apeldoorn
Wandeltrainersdag twee dames geven elkaar high five

Training & Begeleiding

Wandelen is populair en steeds meer mensen zijn daarbij op zoek naar verantwoorde training en begeleiding. Als enige in Nederland organiseren we trainersopleidingen die door NOC*NSF zijn gecertificeerd. Daarnaast ondersteunen en inspireren we wandeltrainers en -begeleiders met informatie, advies, licenties, bijscholingen en oefenstof. 

Lijkt het je leuk om zelf wandelaars te begeleiden of training te geven? 

Ontdek hier onze opleidingen
Foto 6 - Opleidingen

FitStap

FitStap is ons veelzijdige beweegprogramma voor een gezondere leefstijl. Naast wandelbeweging biedt het de deelnemers ook voedingsadvies, mentale coaching en cognitieve fitness. Onder begeleiding van een gecertificeerde FitStap-coach leren zij zo om zelf grip te krijgen op een gezondere leefstijl. FitStap is een ‘Erkende sport- en beweeginterventie’ op niveau 2. Daarmee weten deelnemers, maar ook overheden zorg- en welzijnsinstanties én zorgverzekeraars dat FitStap van goede kwaliteit én effectief is.

Meer weten? Ga naar fitstap.nl

Verenigingsondersteuning

KWbN beschikt over een groot netwerk van aangesloten wandelorganisaties. Dat zijn verenigingen, stichtingen en bedrijven die wandeltochten, groepswandelingen, wandeltraining en andere activiteiten voor wandelaars organiseren. KWbN ondersteunt en inspireert met kennis, advies en relevante producten en diensten die we gezamenlijk ontwikkelen. En dát komt dan ook weer ten goede aan alle wandelaars. 

Ook aansluiten? Kijk dan hier
Vrijwilliger zet route wandeltocht uit
Foto: Stefanie Brinkman