Naar de inhoud

Peter van der Molen benoemd tot Ridder

Peter van der Molen is op woensdag 8 september benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de onderscheiding met name voor zijn grote verdiensten voor de wandelsport. Vandaar dat burgemeester Snijders van Zwolle hem het bijbehorende lintje opspeldde in het Wandelhonk van de Zwolse Wandel Verenigingen.

Als vrijwilliger maakt Peter zich al ruim 25 jaar sterk voor de wandelsport. Sinds 1994 is hij een van de drijvende krachten achter wandelsportvereniging Wipstrikkwartier, waarvan hij sinds 2006 voorzitter is. De vereniging groeide onder zijn bezielende leiding uit tot een vitale en toonaangevende organisatie.

In Zwolle is Peter actief betrokken bij verschillende wandelevenementen, waaronder ook de Zwolse Avond4daagse. Met 9.000 jonge deelnemers is dat de grootste Avond4daagse in ons land. Peter is bovendien één van de grondleggers van de Falcon Walk in het Gelderse Schaarsbergen. Georganiseerd door de 11 Luchtmobiele Brigade gold die wandeltocht jarenlang als een belangrijke voorbereidingstocht voor de Vierdaagse Nijmegen.

Bij KWBN kennen we Peter ook als een bevlogen bestuurder op regionaal en landelijk niveau. Zo was hij jarenlang voorzitter van onze regio Overijssel-Flevoland. Voor dat gebied is hij tegenwoordig actief als accountmanager en adviseur voor onze lidorganisaties. Die koninklijke onderscheiding is wat ons betreft dan ook meer dan verdiend. Peter, van harte gefeliciteerd!  

Eerdere berichten

  • september 2021
  • augustus 2021
  • juli 2021
  • juni 2021
  • mei 2021
  • april 2021