Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Peuter4daagse brengt ook de jongsten aan de wandel

Onder het motto: jong geleerd is oud gedaan, had Peuteropvang Heerlen een aantal jaar geleden het idee om peuters al vroeg kennis te laten maken met bewegen door als onderdeel van het dagprogramma een Peuter4daagse te organiseren. JOGG (Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst) steunde dit. Inmiddels vindt de Peuter4daagse in heel Limburg plaats met vorig jaar duizenden kinderen die meededen. JOGG en KWbN omarmen de uitdaging om meer kinderen in Nederland in beweging te krijgen en ouders te overtuigen van het belang én plezier van bewegen. Daarom geven we in 2022 gezamenlijk de Peuter4daagse verder vorm en rollen we het initiatief landelijk uit.

Logo Peuter4daagse

Peuter4daagse 2022

Lokale JOGG-regisseurs roepen kinderdagverblijven en peuterspeelzalen op in mei en juni een Peuter4daagse te organiseren. Deze vindt plaats tijdens de reguliere opvangtijden. De pedagogisch medewerkers wandelen met de kinderen (tot en met 3 jaar) een zelf uitgezet rondje van een kwartier. KWbN ondersteunt door het aanbieden van promotiemateriaal, diploma’s en speciale medailles voor de Peuter4daagse. We roepen kinderdagopvang op vooral tijdens de Week van de Gezonde Jeugd (7 t/m 10 juni) een Peuter4daagse te organiseren. 

Kansen

De Peuter4daagse draagt eraan bij kinderen op jonge leeftijd in beweging te brengen en de lol van wandelen te laten ervaren. Kinderen tot 4 jaar zijn vaak nog te jong voor de echte Avond4daagse, maar worden door de Peuter4daagse al wel enthousiast gemaakt hiervoor. Kortom: een mooie opwarmer voor de echte Avond4daagse! Zie je het als een kans hier ook een rol in te spelen en zo je netwerk uit te breiden? En wil je bijvoorbeeld de plaatselijke kinderdagopvang met jouw kennis en kunde helpen bij de organisatie? Laat het ons weten via info@avond4daagse.nl en wij kijken of we je in contact kunnen brengen met de lokale  JOGG-regisseur.  

Meer informatie

Vanaf 1 april vind je meer informatie op peuter4daagse.nl. Kinderdagverblijven en peuterspeelzalen kunnen zich vanaf die datum ook aanmelden voor deelname aan de Peuter4daagse.