Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

Online tools helpen wandelorganisaties bij naleven wetgeving

Wandelorganisaties moeten voldoen aan soms ingewikkelde wet- en regelgeving. KWbN ondersteunt daarbij met informatie en innovatieve hulpmiddelen. In 2018 lanceerden we al het Online Calamiteitenplan voor de organisatie van veilige tochten en evenementen. Nu breiden we uit met twee vergelijkbare tools op het gebied van AVG en WBTR.

Twee vrijwilligers Exodus Wandeltocht achter de laptop

Vier jaar geleden introduceerden KWbN en Synanta het Online Calamiteitenplan. Met dit softwareprogramma kunnen wandelorganisaties voor al hun wandeltochten en Avond4daagsen een calamiteitenplan op maat samenstellen. Dat doen zij door online vragen te beantwoorden die het programma hen voorlegt. Resultaat is een calamiteitenplan dat aan alle actuele wetgeving voldoet, inclusief een overzicht van noodzakelijke acties en wie daarvoor verantwoordelijk is.  

Vergelijkbare tools 

Sinds de lancering is het Online Calamiteitenplan door honderden wandelorganisaties gebruikt. Bovendien zag in april 2022 een verbeterde versie 2.0 het licht.  Op veler verzoek zijn we direct daarna aan de slag gegaan met vergelijkbare tools op het gebied van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR).  

Missie geslaagd, want inmiddels beschikken we over een Online AVG en een Online WBTR. Beide tools zijn gebaseerd op hetzelfde principe als dat van het Online Calamiteitenplan. Door vragen te beantwoorden, brengt een organisatie eenvoudig in kaart: 
- welke wetgeving voor haar eigen situatie van toepassing is;  
- welke acties nodig zijn om aan die wetgeving te voldoen; 
- wie binnen de organisatie voor welke actie verantwoordelijk is.  

Eén omgeving 

Online AVG, Online WBTR en Online Calamiteitenplan zijn in één systeemomgeving (Cross Approach) beschikbaar. Bij KWbN aangesloten wandelorganisaties kunnen daar zonder kosten gebruik van maken. Gebruik van de online tools is onderdeel van hun organisatielidmaatschap.

Informatie voor lidorganisaties 

Maak je al gebruik van het Online Calamiteitenplan?  
Dan is jouw e-mailadres al geregistreerd voor de software van Cross Approach. Voor Online AVG en Online WBTR kun je dus met dezelfde inlogcode inloggen via kwbn.crossapproach.eu. 

Maak je nog geen gebruik van het Online Calamiteitenplan?
Dan moet je jezelf - ook voor gebruik van Online AVG en Online WBTR - eerst registreren voor de software van CrossApproach. Je hebt daarvoor een registratielink nodig, die je hier kunt aanvragen

Vragen of opmerkingen? 
Voor technische zaken kun je contact opnemen met Stan Hüner van Synanta:  
s.huner@synanta.nl of 06-83842079. Voor inhoudelijke zaken doe je dat met  
Miranda Janssen van KWbN: m.janssen@kwbn.nl of 024-3655577.