Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Beloningssysteem en ranking

Kennedy Walkers

Loop jij regelmatig een Kennedymars of ben je van plan dat te gaan doen? Dan kom je in aanmerking voor verschillende beloningen én een plaats op de Kennedy Walker-ranglijst. Waar je recht op hebt, is afhankelijk van het aantal Kennedymarsen dat je hebt voltooid. Dat aantal bewijs je met de stempels van Kennedymars-organisaties, die je verzamelt op je Kennedy Walker-stempelkaart.

Kennedy Walkers

Wat is een Kennedymars?

Een Kennedymars is een wandeltocht van 80 km. Die afstand moet je aan één stuk en binnen 20 uur afleggen, met alleen korte onderbrekingen voor rust of verzorging. 

Het principe van de Kennedymars is bedacht door John F. Kennedy, voormalig president van de Verenigde Staten. In januari 1963 vroeg hij zich af of de officieren van de Amerikaanse marine fit genoeg waren om 50 mijl (= 80,4672 kilometer) binnen 20 uur af te leggen. Deze uitdaging groeide uit tot een rage onder de Amerikaanse bevolking en sloeg ook over naar Nederland. Sindsdien zijn er in ons land steeds meer Kennedymarsen op de kalender verschenen.

Kalender Kennedymarsen

Kennedy Walker-stempelkaart

Op de stempelkaart kun je precies bijhouden hoeveel Kennedymarsen je hebt gelopen. Na elke voltooide Kennedymars laat je de stempelkaart afstempelen door de betreffende organisatie. Dat kan als de Kennedymars in Nederland is georganiseerd en de organisatie is aangesloten bij KWbN.   

Het afstempelen van de stempelkaart bestaat steeds uit een serie van 5 Kennedymarsen van minimaal 3 verschillende organisaties. Er is geen tijdslimiet voor het verzamelen van de stempels. De Kennedy Walker-stempelkaart is geldig voor Kennedymarsen vanaf 1 januari 1994.

Je bestelt de stempelkaart via de webshop van wandel.nl. In sommige gevallen is een stempelkaart verkrijgbaar bij de organisatie van een Kennedymars. 

Tinnen beeldje Kennedy Walker

Kennedy Walker-beloningen

Er zijn verschillende beloningen voor Kennedy Walkers. Voor welke beloning je aanmerking komt, is afhankelijk van het aantal Kennedymarsen dat je hebt volbracht. Hieronder vind je per beloning het benodigde aantal tussen haakjes:

  • Bronzen medaille 'Kennedy Walker' (5)
  • Zilveren medaille 'Super Kennedy Walker' (10)
  • Gouden medaille 'Master Kennedy Walker' (15)
  • Tinnen beeldje (25, 50, 75, 100, 125, 150, 175)
  • Bronzen beeldje (225, 250, 275, etc.)

Op de sokkel/voet van de beeldjes worden de volgende gegevens vermeld: jouw voor- en achternaam, aantal volbrachte Kennedymarsen, datum waarop dit resultaat is behaald.

Hoe vraag je een beloning aan?

Een beloning bestel je via de webshop van wandel.nl. Om te bewijzen dat je recht hebt op de beloning, stuur je daarnaast een foto of scan van je Kennedy Walker-stempelkaart(en) naar KWbN. Dat kan met een mailbericht naar info@kwbn.nl met vermelding van jouw bestelling en voor de beeldjes ook het aantal voltooide Kennedymarsen (bijv. Kennedywalker-medaille goud; tinnen Kennedy Walker-beeldje 50x; bronzen Kennedy Walker-beeldje 225x). Je bestelling ontvang je binnen 1 (medailles) of 2 weken (beeldjes) per post op het door jou opgegeven adres. 

Gouden Kennedy Walker-medaille

Oorkonde

Bij 25, 40, 50, 75, 100, 125, 150, 175, 200, 225, 250, 275 etc. gelopen Kennedymarsen kun je bij KWbN een oorkonde aanvragen. Dit doe je via een mailbericht naar info@kwbn.nl, onder vermelding van Oorkonde Kennedywalker en het aantal volbrachte Kennedymarsen (bijv. Oorkonde Kennedywalker 75x). Als bewijs voor dit aantal stuur je een scan of foto van jouw Kennedy Walker-stempelkaart(en) mee. Je ontvangt de oorkonde als PDF-document via de mail, waarna je hem zelf kunt printen.  

Officiële uitreiking

Het is mogelijk om een beloning en/of oorkonde officieel uitgereikt te krijgen tijdens een Kennedymars. Als je dat wilt, dan moet je de uitreiking vooraf zelf met de organisatie van de gewenste Kennedymars afstemmen. De beloning en/of oorkonde neem je zelf mee, dus zorg dat je die tijdig hebt besteld. De contactgegevens van de Kennedymarsorganisatie vind je via de wandelagenda op wandel.nl.

Kennedy Walker Ranking

KWbN registreert het aantal voltooide Kennedymarsen van Kennedy Walkers op de Kennedy Walker-ranglijst. De lijst wordt maandelijks geactualiseerd en gepubliceerd via kwbn.nl.

Ontbreekt jouw naam op de ranglijst, maar kun je aantonen dat die daar wel op thuishoort? Stuur dan een mailbericht naar info@kwbn.nl onder vermelding van 'Rankinglijst Kennedy Walker'. Vermeld in je mailbericht de volgende gegevens:
jouw voor- en achternaam, jouw hoogste notering op de ranglijst (d.w.z. hoeveel Kennedymarsen je hebt volbracht) en de datum waarop je die hebt bereikt. 

Bekijk de Kennedy Walker Ranking