Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Long Distance Walkers

Ben jij een echte kilometervreter en loop je regelmatig wandeltochten van 105 kilometer of meer? Dan kom je in aanmerking voor de beloningen voor Long Distance Walkers én een plaats op de LDW-ranglijst. Waar je recht op hebt, is afhankelijk van het aantal Long Distance Walks dat je hebt voltooid. Dat aantal bewijs je met de stempels van LDW-organisaties, die je verzamelt op je Long Distance Walker-stempelkaart.

Long Distance Walker

Wat is een Long Distance Walk?

Een Long Distance Walk is een wandeltocht van 105 km of meer. Een afstand van 105 of 110 km moet je binnen maximaal 24 uur volbrengen, met alleen korte onderbrekingen voor rust of verzorging. Bij een afstand van meer dan 110 kilometer bepaalt de organisator binnen welk tijdsbestek je de wandeltocht moet afleggen. 

Kalender Long Distance Walks

Long Distance Walker-stempelkaart

Op deze stempelkaart kun je precies bijhouden hoeveel Long Distance Walks je hebt gelopen. Voor iedere voltooide Long Distance Walk laat je de kaart na afloop afstempelen door de desbetreffende organisatie. Dat kan als de Long Distance Walk in Nederland is georganiseerd door een bij KWbN aangesloten vereniging of stichting. 

Het afstempelen van de stempelkaart bestaat steeds uit een serie van vijf Long Distance Walks bij minimaal drie verschillende organisaties. Er is geen tijdslimiet bij het verzamelen van de stempels. De LDW-stempelkaart is geldig voor Long Distance Walks vanaf 1 januari 1999.

Je best de stempelkaart via de webshop van wandel.nl In sommige gevallen is een stempelkaart verkrijgbaar bij de organisatie van een Long Distance Walk.

Beeldje Long Distance Walkers

Beloningen Long Distance Walkers

Er zijn verschillende beloningen voor Long Distance Walkers. Voor welke beloning je in aanmerking komt, is afhankelijk van het aantal Long Distance Walks dat je hebt voltooid. Het benodigde aantal vind je hieronder tussen haakjes:

  • Bronzen speld 'Long Distance Walker' (5)
  • Zilveren speld 'Super Long Distance Walker' (10)
  • Gouden speld 'Master Long Distance Walker' (15)
  • Tinnen beeldje (25, 50, 75, 100, 125, 150, 175 etc.)

Het beeldje is een tinnen wandelschoen op een sokkel. In de sokkel worden de volgende gegevens gegraveerd: jouw voor- en achternaam, het aantal volbrachte Long Distance Walks en de datum waarop je dat aantal heb bereikt. 

Hoe bestel je de beloningen?

Een speld vraag je aan via info@kwbn.nl, onder vermelding van 'LDW-speld brons, zilver of goud'. Als bewijs voor het aantal volbrachte Long Distance Walks, stuur je een foto of scan van je Long Distance Walker-stempelkaart(en) mee. Je ontvangt de de speld thuis via de post. Hier zijn geen kosten aan verbonden. 

Het tinnen beeldje bestel je via de webshop op wandel.nl. Daarnaast stuur je een mail naar info@kwbn.nl onder vermelding van 'LDW-beeldje en het aantal Long Distance Walks dat je hebt volbracht' (bijv. LDW-beeldje 100x). Om te bewijzen dat je dat aantal daadwerkelijk hebt volbracht, stuur je bij je mail een foto of scan van je Long Distance Walker-stempelkaart mee. Je ontvangt het beeldje binnen twee weken thuis via de post. 

Oorkonde

Bij 25, 40, 50, 75, 100, 125, 150, 175, 200, 225, 250, 275 etc. gelopen Long Distance Walks kun je een oorkonde bij KWbN aanvragen. Stuur ter bewijsvoering van het aantal volbrachte Long Distance Walks een scan of foto van jouw stempelkaart(en) naar info@kwbn.nl onder vermelding van Oorkonde Long Distance Walker en het aantal gelopen LDW’s. Bijvoorbeeld: Oorkonde Long Distance Walker 50x. 

Officiële uitreiking

Het is mogelijk om een beloning en/of oorkonde officieel uitgereikt te krijgen tijdens een Long Distance Walk. Als je dat wilt, dan moet je de uitreiking vooraf zelf met de organisatie afstemmen. De beloning en/of oorkonde neem je zelf mee, dus zorg dat je die tijdig bestelt. De contactgegevens van de LDW-organisatie vind je via de wandelagenda op wandel.nl.

LDW Ranking

KWbN registreert het aantal voltooide Long Distance Walks van LDW-wandelaats op de Long Distance Walk-ranglijst. De lijst wordt maandelijks geactualiseerd en gepubliceerd via kwbn.nl.

Ontbreekt jouw naam op de ranglijst, maar kun je aantonen dat die daar wel op thuishoort? Stuur dan een mailbericht naar info@kwbn.nl onder vermelding van 'Rankinglijst LDW'. Vermeld in je mailbericht de volgende gegevens:
jouw voor- en achternaam, jouw hoogste notering op de ranglijst (d.w.z. hoeveel Long Distance Walks je hebt volbracht) en de datum waarop je die hebt bereikt.

Bekijk de LDW Ranking