Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Bijscholing Gezonde Voeding

Leer hoe je jouw deelnemers fit en vitaal kunt laten wandelen met een goede afstemming tussen voeding en inspanning.

banaan

Om een prettige wandeling te kunnen maken is het belangrijk om voldoende energie te hebben. Daarom is het zaak om je energie-inname aan te passen aan je energieverbruik. Maar hoe doe je dat? Moet je aan de borden pasta en bananen of kun je net zo goed een koolhydraatarm menu aanhouden?

Tijdens de opleiding leer hoe je een goede energiehuishouding en spierfunctie handhaaft en wat je het beste kunt nemen voor- tijdens en na (lange) wandelingen. Ook ga je naar huis met extra handvatten over welke rol voeding kan spelen in het voorkomen van blessures, het beperken en voorkomen van (van reumatische- en) andere gezondheidsklachten.

Alle informatie op een rij

Voor wie?
Wandeltrainers die hun kennis willen uitbreiden met betrekking voeding in relatie met wandelen. Welke invloed kan voeding hebben op herstel, energieniveau en gezondheid in combinatie met wandeltrainingen.

Toelatingseisen
16 jaar en ouder.

Studiebelasting in uren:

  • 2,5 contacturen op locatie

Middelen en materiaal
Inclusief cursusmateriaal en een certificaat van deelname.

Kosten incl. BTW
€ 49,- voor KWbN-leden | € 65,- voor niet-leden

Organisatie en inschrijving
Zie voor data, tijden en locaties ons actuele opleidingsaanbod. Hier kun je jezelf ook individueel inschrijven. Het minimale aantal deelnemers is 12 om de opleiding door te laten gaan.

 

 

Actueel opleidingsaanbod