Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Ontwikkeling opleidings- en serviceaanbod

Samen met onze opleiders werken we hard aan de verdere ontwikkeling van ons opleidings- en serviceaanbod voor wandeltrainers. De komende maanden staan we stil bij onze nieuwe elektronische leeromgeving en een apart KWbN-lidmaatschap voor wandeltrainers. Maar we trappen af met ons beweegprogramma FitStap. Dat wordt in de nabije toekomst toegankelijker en mag dan alleen nog door wandeltrainers op niveau 3 worden gegeven.

Wandeltrainer Bart Putman met FitStap-groep

In 2017 introduceerde KWbN het beweegprogramma FitStap. Sindsdien brachten onze FitStap-coaches honderden Nederlanders (opnieuw) in beweging. Na zes jaar was het tijd voor een grondige evaluatie. Daarbij speelden zowel de resultaten en reacties van coaches en deelnemers, als ontwikkelingen in de markt een rol. Samen vormden die de aanleiding om FitStap door te ontwikkelen.  

Het vernieuwde FitStap

De kern van het FitStap-programma blijft hetzelfde. Het bestaat uit de onderdelen wandelen, cognitieve fitness, mentale coaching en voeding, duurt 12 weken en omvat één groepstraining en twee individuele beweegmomenten per week.

Wat er wel verandert, is dat we voor de digitale begeleiding afscheid nemen van de FitStap-app. Die verruilen we voor de veel toegankelijkere Wandel.nl-app. Daar kunnen we informatie overzichtelijker aanbieden. Met alle andere inhoud van de Wandel.nl-app blijven deelnemers daar ook na afloop van het FitStap-programma geïnspireerd om te blijven wandelen. 

Wandeltraining op niveau 3

Voor het vernieuwde FitStap maken we een kwalitatieve slag op het onderdeel wandelen. FitStap wordt dan alleen nog maar aangeboden door wandeltrainers met een opleiding op niveau 3. Zo garanderen wij de wandeltechnische kwaliteit van het programma en kan het een KWbN-keurmerk krijgen. Dit betekent voor een aantal FitStap-coaches dat zij zich moeten herscholen. Die herscholing start in april. 

FitStap-bijscholingen voor wandeltrainers

FitStap-coaches die meedoen aan de herscholing zijn na afloop breder inzetbaar op het gebied van wandeltraining. Omgekeerd kunnen wandeltrainers zich via bijscholing bekwamen op één of alle onderdelen van de specialisatie FitStap. 

Bijscholingen cognitieve fitness zijn al beschikbaar. In de loop van dit jaar volgen bijscholingen op het gebied van gezonde voeding, mentale coaching en wandelen met verschillende chronische aandoeningen. Ben jij in deze bijscholingen geïnteresseerd? Houd dan ons actuele opleidingsaanbod en de nieuwsbrief voor wandeltrainers in de gaten.