Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

Aanvullende Tegemoetkoming Evenementen

Heb jij als organisator kosten gemaakt voor een wandelevenement dat tussen 10 juli en 31 december 2021 gepland stond, maar niet doorging vanwege een evenementenverbod van de Rijksoverheid? Dan kun je mogelijk een beroep doen op de Aanvullende Tegemoetkoming Evenementen. Voorwaarde is dat je niet in aanmerking komt voor de garantieregeling evenementen (TRSEC).

Geld

Garantieregeling evenementen (TRSEC)

Voor organisatoren van culturele, sport- en zakelijke evenementen trad vorig jaar juni de garantieregeling evenementen in werking. Deze regeling is ook bekend als de TRSEC, want officieel heet hij Tijdelijke Regeling Subsidie Evenementen COVID-19.

Met de garantieregeling kunnen organisatoren in deze onzekere tijden een deel van hun financiële risico afdekken. Voor evenementen in 2021 is het aanvraagloket inmiddels gesloten, maar de regeling wordt verlengd voor evenementen tot en met 30 september 2022. Daarvoor komen er dan wel aangepaste voorwaarden. Informatie daarover wordt bekend via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).  

 

Nieuw: Aanvullende Tegemoetkoming Evenementen

Kom je niet in aanmerking voor de garantieregeling evenementen? Dan kun je mogelijk een beroep doen op de Aanvullende Tegemoetkoming Evenementen (ATE).

De ATE 2021 vergoedt de gemaakte kosten van evenementen die tussen 10 juli en 31 december 2021 niet zijn doorgegaan vanwege een evenementenverbod van de Rijksoverheid. Je kunt de tegemoetkoming aanvragen voor kosten die je vanaf 1 januari 2021 hebt gemaakt. Die kosten moeten na aftrek van eventuele inkomsten minimaal € 2.500,- bedragen.

Het aanvraagloket voor de ATE gaat waarschijnlijk eind januari open. Daarna is de regeling 10 weken open voor aanvragen. Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) vind je alvast de belangrijkste voorwaarden.

Ook de ATE wordt met aangepaste voorwaarden verlengd voor evenementen tot en met september 2022.