Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Lid worden

Nieuws

Avond4daagse - Home Edition brengt 60.000 mensen in beweging

Niet vier dagen, maar vier maanden kregen deelnemers dit jaar de kans om de Avond4daagse te lopen. Met Avond4daagse – Home Edition sprong KWbN in het gat dat door de coronacrisis dreigde te vallen. Samen met partner eRoutes bood de wandelbond iedereen de mogelijkheid om op een eigen moment vanaf een eigen startlocatie de Avond4daagse te lopen. De Avond4daagse werd zo ‘coronaproof’.

Avond4daagse Home Edition Brengt 60 000 Mensen In Beweging V7659 L
Avond4daagse - Home Edition brengt 60.000 mensen in beweging

Ruim 120 lokale Avond4daagse organisatoren sloten aan bij deze speciale versie en verzorgden o.a. op een creatieve en feestelijke manier de uitgifte van medailles in hun eigen regio. Uiteindelijk trokken zo'n 60.000 wandelaars de wandelschoenen aan en verdienden tussen juni en september de officiële Avond4daagse medaille.

ReumaNederland ontvangt ruime donatie voor onderzoek naar jeugdreuma

Deelnemers konden er in 2020 ook voor kiezen de Avond4daagse voor een ander te lopen: kinderen met reuma. Zo konden zij geld doneren aan ReumaNederland of een sponsoractie op touw zetten. Op deze manier droegen zij bij aan onderzoek naar een medicijn voor kinderen met jeugdreuma. Voor veel kinderen met jeugdreuma is zelf meelopen met de  Avond4daagse onmogelijk. ReumaNederland ontving ruim €23.500.

Avond4daagse in 2021

Het is nog niet bekend of Avond4daagse – Home Edition volgend jaar een vervolg krijgt. KWbN kijkt hoopvol uit naar een traditionele Avond4daagse met een feestelijke intocht, maar houdt rekening met verschillende scenario’s. Mochten er ook volgend jaar maatregelen nodig zijn, dan ligt er met de Avond4daagse – Home Edition in ieder geval een mooi alternatief klaar. Ook een combinatie van traditionele Avond4daagse én een Home Edition (in plaatsen waar nu geen Avond4daagse wordt georganiseerd) is wat KWBN betreft een optie.